Heredio Iserte Baca

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Heredio Iserte Baca
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Fotógraf.
Naiximent: 1942
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 29 de maig de 2017
Lloc de defunció: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya

Heredio Iserte Baca (Valéncia, 1942 - Castelló de la Plana, 29 de maig de 2017), fon un fotógraf valencià.

Biografia[editar]

Heredio, pertanyent a una saga familiar vinculada a les arts gràfiques, son pare va ser linotipiste; i son germà Eduardo va treballar entre tintes i rotatives. Heredio, sempre darrere de la seua càmara, que eren els seus ulls, va ser un prolífic periodiste gràfic que va plasmar en les seues imàgens l'història viva de la província de Castelló. A través de la seua mirada han passat els grans acontenyiments de Castelló en casi tota la mitat del sigle XX i principi del XXI, i també els principals protagonistes, de nort a sur, de l'interior i del llitoral, convertint-se en croniste del seu temps.

Trayectòria professional[editar]

Heredio fon fotogravador d'ofici, encara que naixcut en la ciutat de Valéncia, començà la seua carrera professional en la seua ciutat natal, sent fotógraf del periòdic Levante i la continuà en Pamplona per a acabar definitivament en Castelló. Fon colaborador del periòdic Mediterráneo des de l'any 1962 fins a l'any 1983, treballant com a fotógraf d'eixe diari. A partir de l'any 1983 se traslladà a treballar a la Diputació Provincial de Castelló, sent el fotógraf oficial de la Corporació i dels pobles de la província de Castelló, fins a l'any 2007 que es va jubilar.

Ha deixat un fabulós archiu de vinticinc anys en imàgens.

En el llibre de María Pareja Olcina, titulat El periódico Mediterráneo durante la transición española (1975-1982) (Castelló, 2014), apareix una entrevista d'Amparo Panadero realisada a Heredio Iserte que es va publicar en el periòdic Mediterráneo el dia 16 de decembre de 2007.

Enllaços externs[editar]