Informació

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca


L'informació és un conjunt organisat de senyes processaments, que constituïxen un mensage que canvia l'estat de coneiximent del subjecte o sistema que rep dit mensage. Existixen diversos enfocaments per a l'estudi de l'informació:

  • En biologia, l'informació es considera com a estímul sensorial que afecta al comportament dels individus.
  • En computació i teoria de l'informació, com una mesura de la complexitat d'un conjunt de senyes.
  • En comunicació social i periodisme, com un conjunt de mensages intercanviats per individus d'una societat en fins organisatius concrets.

Les senyes sensorials una volta percebudes i processades constituïxen una informació que canvia l'estat del coneiximent, això permet als individus o sistemes que posseïxen dit estat nou de coneiximent prendre decisions pertinents concordes a dit coneiximent.

Des del punt de vista de la ciència de la computació, l'informació és un coneiximent explícit extret per sers vius o sistemes experts com a resultat d'interacció en l'entorn o percepcions sensibles del mateix entorn. En principi l'informació, a diferència de les senyes o les percepcions sensibles, tenen estructura útil que modificarà les successives interaccions del que posseïx dita informació en el seu entorn.