Jornada Mundial de la Joventut 2016

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Els polacs celebrant la seua elecció per a hostajar la Jornada del 2016.

La XXXI edició de la Jornada Mundial de la Joventut de l'Iglésia Catòlica es realisarà en Cracovia en l'any 2016. Serà la segona JMJ que acollirà Polònia despuix de la realisada en l'any 1991 en Częstochowa, en el Papa Sant Joan Pau II[1].

La sèu va ser anunciada pel Papa Francisco en finalisar l'acte de la Jornada Mundial de la Joventut de Rio de Janeiro el 28 de juliol de 2013. Posteriorment es va anunciar que es realisarà del 26 al 31 de juliol de 2016[2].

Llegat de sant Joan Pau II[editar]

Karol Wojtyła (papa sant Joan Pau II) va nàixer en la localitat polaca de Wadowice el 18 de maig de 1920, pero va identificar a Cracovia com la seua terra natal:

"Ací, en esta terra vaig nàixer. Ací, en Cracovia, vaig passar gran part de la meua vida (...) Ací també vaig sentir la vocació al sacerdoci (...) Ací, en la Catedral de Wawel, vaig ser consagrat bisbe"[3].

La Jornada Mundial de la Joventut va iniciar com una invitació del Papa sant Joan Pau II als jòvens a reunir-se en Roma per al Dumenge de Ramos de 1984. Més de 300.000 varen assistir a la celebració. En l'any següent - 1985 - va coincidir en l'Any Internacional de la Joventut de les Nacions Unides. Després el 20 de decembre, el Papa va anunciar la primera JMJ de 1986. la Jornada Mundial de la Joventut 2016, en Cracovia marcarà 30 anys des de la primera Jornada Mundial de la Joventut[4].

Les Jornades Mundials de la Joventut varen eixercitar un paper especial en el papat de Juan Pablo II, i tant el Papa Benedicto XVI com el Papa Francisco han portat a terme les Jornades Mundials de la Joventut instituïts per sant Juan Pablo II - com un símbol d'esperança per als jòvens[4].

Presència en llínea[editar]

La Archidiòcesis de Cracovia ha posat en marcha una pàgina web oficial de la Jornada Mundial de la Joventut 2016: www.krakow2016.com

Ademés, l'event ya conta en una forta presència en els mijos socials, en les pàgines llançades en Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram, Google+, Ask, Weebly, Flickr i YouTube[5].

Referències[editar]