Pàgina web

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Una pàgina web, també coneguda com pàgina d'Internet, és un document adaptat per a la Web i normalment forma part d'un lloc web. La seua principal característica són els hiperenllaços a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.

Una pàgina està composta principalment per informació (a soles text o multimèdia) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar senyes d'estil per a especificar com ha de visualisar-se o aplicacions incrustades per a fer-la interactiva.

La pàgina s'escriu en un llenguage de marcat que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment HTML.

El contingut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un servidor web ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de llenguages interpretats, generalment JavaScript, i l'aplicació encarregada de visualisar el contingut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.

Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el W3C, solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contingut.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]