Paco Nadal

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Paco Nadal
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Periodiste.
Naiximent: 1948
Lloc de naiximent: La Jana, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Francisco Nadal Lauterio, conegut popularment com a Paco Nadal, (La Jana, 1948) és un periodiste valencià.

Biografia[editar]

Paco Nadal naixqué en la població de La Jana de la comarca del Baix Maestrat. S'ha donat a conéixer pel seu treball com a presentador en el grup de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). És un dels presentadors més veterans i populars de l'extinta Radiotelevisió Valenciana.

Des dels seus inicis a RTVV es va dedicar, principalment, a la retransmissió de programes deportius, partits de fútbol o pilota valenciana, en Canal Nou i Canal Nou Dos o en la mateixa Ràdio Nou. En l'estiu de l'any 1990 realisà retransmissions de pressing-catch, que alcançaren altes quotes d'audiència gràcies a l'ús d'un vocabulari pla i divertit, utilisant un llenguage popular.

Fon un dels primers presentadors del programa Minut a Minut, junt a Paco Lloret. També fon presentador del programa Paco, Paco, Paco, un dels primers concursos de Canal Nou, i posteriorment de programes com Telexut (sic) (1997), dedicat al món del futbol, o el magazín Ara per ara.

També ha segut comentariste de corregudes de bous i ha retransmés diversos actes, com les [[Tomatina de Bunyol|tomatines], provessons, les Fogueres de Sant Joan, Falles, Moros i Cristians o les campanades de Cap d'Any.

Paco Nadal és president de l'Associació Valenciana de Prensa Deportiva (AVPD).

Enllaços externs[editar]