Edició de «Història de la Comunitat Valenciana»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 122: Llínea 122:
  
 
====L'unitat del regne====
 
====L'unitat del regne====
A finals del [[sigle XIII]] i durant primera mitat del [[sigle XIV]] s'intentà consolidar el sistema foral valencià. Numerosos municipis valencians adoptaren els [[furs d'Aragó]] i la ciutat de [[Valéncia]] hagué de fer un esforç per a que progresivament les villes del Regne i la seua noblea abandonaren els furs aragonesos i s'incorporaren al sistema foral valencià. Per atra part, en l'any [[1333]] [[Alfons II de Valéncia]] estava casat en [[Leonor de Castella, reina d'Aragó]] la qual demanà vàries ciutats valencianes ([[Xàtiva]], [[Alzira]], [[Sagunt]], [[Alacant]], [[Morella]], [[Castelló]] i [[Burriana]]) com propietat feudal per al seu fill [[Infant Ferrando d'Aragó|Ferrando]]. Davant dels reis parlà [[Francesc de Vinatea]] en representació de les [[Corts valencianes|Corts de Valéncia]] qui sabé mostrar que els valencians jamai acceptarien la violació dels Furs, la pèrdua de la representació de les ciutats reals en les Corts i la partició del Regne de Valéncia. Gràcies a la valentia de Vinatea el rei tirà marcha arrere en les donacions.
+
A finals del [[sigle XIII]] i durant primera mitat del [[sigle XIV]] s'intentà consolidar el sistema foral valencià. Numerosos municipis valencians adoptaren els [[furs d'Aragó]] i la ciutat de [[Valéncia]] hagué de fer un esforç per a que progresivament les villes del Regne i la seua noblea abandonaren els furs aragonesos i s'incorporaren al sistema foral valencià. Per atra part, [[Alfons II de Valéncia]] estava casat en [[Leonor de Castella, reina d'Aragó]] la qual demanà la ciutat de [[Castelló]] i la seua comarca com a propietat del seu fill [[Infant Ferrando d'Aragó|Ferrando]]. El rei volgué saber l'opinió de les [[corts valencianes|corts de Valéncia]]. En elles parlà [[Francesc de Vinatea]] que sabé mostrar que els valencians jamai acceptarien pedre els privilegis que el rei en [[Jaume I|Jaume]] els havia concedit.  
  
 
====Sant Vicent Ferrer====
 
====Sant Vicent Ferrer====

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!