Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes eliminats ,  15:08 22 dec 2021
Correcció llingüística
Llínea 4: Llínea 4:  
Segons el cens del [[INE]] de l'any [[2018]], conta en una població de 57.785 habitants.
 
Segons el cens del [[INE]] de l'any [[2018]], conta en una població de 57.785 habitants.
   −
En el [[terme municipal]] de Sant Vicent del Raspeig se troba, des de la seua fundació en l'any [[1979]], el campus de l'[[Universitat d'Alacant]]. Este fet li ha valgut l'etiqueta de ciutat universitaria i de residència. Els núcleus urbans d'Alacant i de Sant Vicent formen un continu urbanisat, ademés de posseir bones comunicacions entre sí com [[Llínea C-3 (Rodalies MURCIA/Alacant)|tren Rodalies]], [[TRAM Metropolità d'Alacant|tramvia TRAM]] (L2) o l'autobús de llínea número 24.
+
En el [[terme municipal]] de Sant Vicent del Raspeig se troba, des de la seua fundació en l'any [[1979]], el campus de l'[[Universitat d'Alacant]]. Este fet li ha valgut l'etiqueta de ciutat universitària i de residència. Els núcleus urbans d'Alacant i de Sant Vicent formen un continu urbanisat, ademés de posseir bones comunicacions entre sí com [[Llínea C-3 (Rodalies MURCIA/Alacant)|tren Rodalies]], [[TRAM Metropolità d'Alacant|tramvia TRAM]] (L2) o l'autobús de llínea número 24.
   −
El [[topònim]] del municipi sorgí a arraïl de l'estància de [[Sant Vicent Ferrer]] en les terres de [[El Raspeig]] sobre l'any [[1411]]. El municipi creixqué al voltant d'una [[ermita]] situada en [[El Raspeig]]. Des del [[sigle XVII]], al menys, se documenta l'existència en distints protocols [[notari|notarials]] dels primers [[núcleu de població|núcleus de població]] habitàts en El Raspeig. El caràcter de lloc de pas i a la volta encreuament de [[camí rural|camins]] de les seues terres ha marcat el seu desenroll històric a lo llarc de [[sigle]]s. La seua independència total aplegà en l'any [[1848]] despuix de anys d'un dilatat procés [[segregació|segregacioniste]] de la ciutat d'[[Alacant]]. Posteriorment, en el [[sigle XX]] se produí la [[indústrialisació]] del municipi i la seua inclusió en l'àrea metropolitana d'Alacant, en el consegüent creiximent demogràfic. A finals del [[sigle XX]] el municipi experimentà una extensió urbanística molt important que sumat al procés de desindústrialisació ha acabat convertint al municipi en residencial.
+
El [[topònim]] del municipi sorgí a raïl de l'estància de [[Sant Vicent Ferrer]] en les terres de [[El Raspeig]] sobre l'any [[1411]]. El municipi creixqué al voltant d'una [[ermita]] situada en [[El Raspeig]]. Des del [[sigle XVII]], almenys, se documenta l'existència en distints protocols [[notari|notarials]] dels primers [[núcleu de població|núcleus de població]] habitats en El Raspeig. El caràcter de lloc de pas i a la volta encreuament de [[camí rural|camins]] de les seues terres ha marcat el seu desenroll històric a lo llarc de [[sigle]]s. La seua independència total aplegà en l'any [[1848]] despuix d' anys d'un dilatat procés [[segregació|segregacioniste]] de la ciutat d'[[Alacant]]. Posteriorment, en el [[sigle XX]] se produí la [[indústrialisació]] del municipi i la seua inclusió en l'àrea metropolitana d'Alacant, en el consegüent creiximent demogràfic. A finals del [[sigle XX]] el municipi experimentà una extensió urbanística molt important que, sumat al procés de desindustrialisació, ha acabat convertint el municipi en residencial.
    
== Política ==
 
== Política ==

Menú de navegació