Usuari:Vixca Valencia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

¡Ajuda-mos!

Per a ajudar encara moltíssim més a la Uiquipèdia, entra en este enllaç i comença a fer els artículs que tota wikipedia ha de tindre, entre tots, aconseguirem algo:

http://www.uiquipedia.org/Proyecte:Llista_d%27art%C3%ADculs_imprescindibles_en_tota_enciclop%C3%A8dia

i en castellà:

http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lista_de_art%C3%ADculos_que_toda_Wikipedia_deber%C3%ADa_tener

i en català:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Llista_d%27articles_que_totes_les_lleng%C3%BCes_haurien_de_tenir

Plantilles més utilisades per mi

Plantilla:Esbos

  1. REDIRECT RTVV

Enrecorda't sempre de...

Les normes d'El Puig son unes normes creades per la RACV per al valencià que hui estan dividides en diverses modificacions de la normativa. Entre totes les normatives son poquetes les coses que canvien com per eixemple la situació dels accents, pero en esta Uiquipèdia es seguixen les actuals de la RACV, que posiblement es canvien dins de poc, que no és el cas... Enrecorda't sempre de:

  • A l'hora de pronunciar texts com estos, MAI s'ha de pronunciar la D que estiga entre A i un atra vocal... (T'agrade /T'agrae/, Vesprada /Vespra'/...)
  • La X a voltes se llig com el tipic so i a voltes com a /KS/ aixina que... ¡ANEU ESPAI CHIQUETS!
  • No totes les E es pronuncien com una e tancada o oberta, algunes es pronuncien com una a, per eixemple (espai (en el sentit de "despacio") /aspai/, enrecordar-se /anrrecordarse/...)
  • Totes eixes estructures tipices de la AVL com la l·l, tg/tj o tx ¡NO EXISTIXEN EN EL VALENCIÀ! Que son substituides per les clàsiques L normal, g i j i ch.
  • El so de ch /tx/ al final d'una paraula, SEMPRE s'escriu com -ig (passeig, despaig, vaig..)

Pero ans d'escomençar a fer un artícul...

Ans d'escomençar a fer un artícul et recomane que mires atres, veges com s'escriuen certes paraules... Per a descontaminar-te de la AVL.

Quan faces un artícul, has d'enrecordar-te sempre de posar la categoria que pots trobar avall de la pàgina de odificació on posa Categoria. Sii heu has traduit a partir d'un articul en un atra llengua, enrecorda't de posar al final

Si mires el còdic d'esta secció (o dalt en les meues plantilles mes utilisades) voras que el text de traduit de, està dividit en 3 apartats, u que no has de modificar, atre que posarà 'es' que es el còdic de la llengua, que es un còdic que deus mirar en la wikipedia en eixa llengua dalt, en el cas del castellà es 'es' en el de asturià 'ast, en el de francés 'fr'... i al costat posarà 'Ejemplo' ahi tens que posar el nom de l'articul (en el idioma del que l'has traduit) que estàs fent ara.

Espere que açò te n'haja ajudat encara que siga un poquet.

¡Coneix-me!

va El valencià és la llengua materna d'est usuari.
es El castellano es la lengua materna de este usuario.
en-2 Est usuari pot contribuir en un grau mig d'anglés.
Nazis No.jpg Est usuari està en contra dels Països Catalans.


LogoCoalició2.jpg Este enciclopediste està a favor de Coalicio Valenciana
Yes check.gif Est usuari utilisa correctors i diccionaris de valencià en internet per a editar artículs en L'Enciclopèdia i cuida la llengua valenciana