En les Illes Balears, com en atres territoris que es volen apropiar els pancatalanistes, els governs autonòmics han adoptat una política d'adoctrinament en el camp educatiu en la permissivitat dels governs centrals. En este artícul es pretenen presentar les diverses formes en les quals esta política d'adoctrinament ha tingut lloc.

Antecedents

La doctrina pancatalanista propugna que una série de territoris de l'antiga Corona d'Aragó parlen el mateix idioma (català) i es deurien unir en lo que anomenen "Països Catalans". Les Illes Balears sofrixen des de fa varis sigles els atacs pancatalanistes aplegant fins i tot a negar l'existència de la seua llengua pròpia, el balear, ya que es reconeix el català com a llengua oficial en el seu Estatut d'Autonomia.

Els distints governs autonòmics no han fet sino promoure el català i l'ideologia catalanista en les escoles per a adoctrinar als chiquets des d'un edat primerenca.

Polítiques

Les principals polítiques que es porten a terme per a adoctrinar als alumnes són els llibres de text i les activitats escolars.

El mig d'instrucció és el català i se sol prohibir parlar en castellà. No es promou cap varietat de la llengua balear.

Els llibres de text es referixen a l'àmbit dels Països Catalans en tot moment. En lloc d'usar Espanya utilisen el terme "Estat Espanyol".

En els llibres de text es promou l'ideologia pancatalanista, en imàgens de manifestacions a favor de l'independència i en preguntes tendencioses[1].

Atres activitats inclouen l'us de llaç groc en les escoles en respal als separatistes catalans, l'adheriment a la campanya pancatalanista "Enllaçats pel català" i l'aparició de pintades en els centres escolars.

Referències

Enllaços externs