Biomassa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Chicoteta planta elèctrica de 5 MW, que utilisa biomassa com a combustible, conjunt de caldera i turbina de vapor fabricada per l'empresa alemanya Blohm & Voss.

La biomassa és matèria orgànica conreada per a ser usada com a combustible per a la generació d'energia elèctrica principalment. En general es dona en térmens de matèria seca per unitat d'àrea (per eixemple kg/ha o g/m²). Algunes formes de biomassa són el biogas, el bioetanol i el biodièsel.

En térmens energètics, s'utilisa com energia, com és el cas de la llenya, dels olis per produir biodièsel, del agroalcohol, del biogàs i del bloc sòlit combustible. No es considera renovable perqué el seu cicle de regeneració és més llarc que el seu temps de consum. Ademés, pel seu baix poder calorífic, produir biomassa necessitaria moltes hectàrees de plantacions que caldria llevar a cultius per a aliments o acaparar més terreny salvage.

La biomassa pot ser usada en chicotetes cantitats com a producte de reciclat de residus, com ocorre en el biogàs (metà) obtengut de les escombraries orgàniques o en el petròleu blau per a fer baixar el diòxit de carbono emés per cimenteres i atres indústries. Això no obstant, la biomassa no pot ser mai una font principal d'energia, ya que seria absurt tindre que produir cantitats molts majors d'escombraires a soles per a poder obtindre-la. Ademés, faria falta la superfície total d'uns quants planetes Terra a soles en els conreus de biomassa necessaris per a substituir l'energia obtinguda actualment pels combustibles fòssils.