El Consell d'Europa és una organisació internacional que s'establix pel Tractat de Londres de l'any 1949 i que hui en dia engloba a 47 països d'Europa, i té 5 estats com observadors (el Vaticà, Estats Units, Canadà, Japó i Mèxic).

Consell d'Europa
EU Council Flag.png
Bandera
{Plantilla:Emblema 
 
Council of Europe (blue).svg
 

La seu del Consell d'Europa està en Estrasburc, en la frontera entre França i Alemanya. Pot ser-ne membre qualsevol estat europeu que accepte els principis de la llei i que garantise els drets humans fonamentals i la llibertat dels ciutadans.

El Consell d'Europa no té res a vore en l'Unió Europea. Són dos organisacions internacionals diferents encara que molts membres siguen comuns i que tinguen acorts entre elles.

La finalitat del Consell d'Europa és defendre els drets humans i les democràcies parlamentàries, aixina com potenciar l'identitat europea entre tots els ciutadans d'Europa.

El Consell d'Europa va ser la primera organisació d'integració europea, creada molt abans de l'Unió Europea i anterior també a les velles Comunitats Europees (CECA, CEE i CEEA), en l'intenció de favorir les relacions pacífiques i d'amistat entre els diferents Estats europeus, despuix de que quasi tota Europa es trobara en ruïnes a l'acabar la Segona Guerra Mundial.

No s'ha de confondre el Consell d'Europa en el Consell de l'Unió Europea (institució que pertany a l'Unió Europea), ni tampoc en el Consell Europeu (format pels caps d'Estat i de Govern de l'Unió Europea, més el president de la Comissió Europea).

La seua assamblea té la seu en Estrasburc (França) i la seua bandera és la mateixa que la de l'Unió Europea.

Enllaços externsEditar