Edició de «Edat Moderna»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
 
{{Història}}
 
{{Història}}
L''''edat moderna''' és la tercera de les etapes en qué es dividix tradicionalment l'[[història]] en Occident segons l'historiografia [[França|francesa]]. Entre els anys [[1453]] ([[caiguda de Costantinoble]]) i [[1789]] ([[Revolució Francesa]]),<ref>Són dos dates simbòliques que a soles servixen de referent.</ref>escomençà a nàixer un nou sistema econòmic, el [[capitalisme]], que es consolidarà de forma definitiva en la [[Revolució Industrial]]. En esta perspectiva, l'edat moderna seria el periodo dels valors de la [[modernitat]] (el [[progrés]], la [[comunicació]], la [[raó]]) enfront del periodo anterior, l'[[edat mija]], que el tòpic identifica en un paréntesis històric dominat per l'atràs cultural i social, i l'obscurantisme. L'esperit de l'edat moderna buscà el seu referent en un passat anterior, l'[[edat antiga]]. Des d'una perspectiva més global, l'edat moderna va marcar el moment de l'integració de dos mons humans que havien permaneixcut completament aïllats durant més de 20.000 anys: [[Amèrica]], el [[Nou Món]], i [[Euràsia]] i [[Àfrica]], el [[Vell Món]].<ref>L'[[edat contemporànea]] intensifica extraordinàriament la tendència a les [[modernisacions]], pero ho fa en característiques sensiblement diferents, fonamentalment perqué significa el moment de triumf i desenroll espectacular de les forces econòmiques i socials que durant l'edat moderna s'estaven gestant lentament: el [[capitalisme]] i la [[burguesia]]; i de les entitats polítiques: la [[nació]] i l'[[Estat]]</ref>
+
L''''edat moderna''' és la tercera de les etapes en qué es dividix tradicionalment l'[[història]] en Occident segons l'historiografia [[França|francesa]]. Entre els anys [[1453]] ([[caiguda de Costantinoble]]) i [[1789]] ([[Revolució Francesa]]),<ref>Són dos dates simbòliques que només servixen de referent.</ref>escomençà a nàixer un nou sistema econòmic, el [[capitalisme]], que es consolidarà de forma definitiva en la [[Revolució Industrial]]. En esta perspectiva, l'edat moderna seria el periodo dels valors de la [[modernitat]] (el [[progrés]], la [[comunicació]], la [[raó]]) enfront del periodo anterior, l'[[edat mija]], que el tòpic identifica en un paréntesis històric dominat per l'atràs cultural i social, i l'obscurantisme. L'esperit de l'edat moderna buscà el seu referent en un passat anterior, l'[[edat antiga]]. Des d'una perspectiva més global, l'edat moderna va marcar el moment de l'integració de dos mons humans que havien permaneixcut completament aïllats durant més de 20.000 anys: [[Amèrica]], el [[Nou Món]], i [[Euràsia]] i [[Àfrica]], el [[Vell Món]].<ref>L'[[edat contemporànea]] intensifica extraordinàriament la tendència a les [[modernisacions]], pero ho fa en característiques sensiblement diferents, fonamentalment perqué significa el moment de triumf i desenroll espectacular de les forces econòmiques i socials que durant l'edat moderna s'estaven gestant lentament: el [[capitalisme]] i la [[burguesia]]; i de les entitats polítiques: la [[nació]] i l'[[Estat]]</ref>
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilla usada en esta pàgina: