Diferència entre les revisions de "Lluís Duart Alabarta"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Articul nou creat per traducció del seu homònim en Viquipèdia en català)
 
m (Erros corregits)
Llínea 1: Llínea 1:
'''Lluís Duart Alabarta''' ([[Almussafes]], [[la Ribera Baixa]], [[16 d'abril]] de [[1908]] - [[Benidorm]], [[la Marina Baixa]], [[3 de giner]] de [[1983]]) fon un retor i historiador valencià. D'orígens humils, la seua vocació i el fet de nàixer dins d'una família camperola religiosa, expliquen que l'educaren cap al servici religiós. Ordenat capellà en 1931, i en acabant d'oficiar la seua primera missa en Almussafes, fon destinat a [[Beniarrés]] ([[el Comtat]]) a on va exercir el ministeri catòlic entre els anys 1931 i 1939. El segon destí fou [[Pedralba]], municipi riberenc del [[Túria]], en l'àrea de transició entre [[el Camp de Túria]] i [[els Serrans]], per a ser destinat més tart a [[Fontanars dels Alforins]], xicoteta població emplaçada en l'extrem occidental de [[la Vall d'Albaida]], a on estigué sis anys, de 1944 a 1950. El seu últim i definitiu destí fou Benidorm, poble de pescadors quan arribà, i ciutat turística quan muigué a principis de l'any 1983.  
+
'''Lluís Duart Alabarta''' ([[Almussafes]], [[la Ribera Baixa]], [[16 d'abril]] de [[1908]] - [[Benidorm]], [[la Marina Baixa]], [[3 de giner]] de [[1983]]) fon un retor i historiador valencià. D'orígens humils, la seua vocació i el fet de nàixer dins d'una família camperola religiosa, expliquen que l'educaren cap al servici religiós. Ordenat capellà en 1931, i en acabant d'oficiar la seua primera missa en Almussafes, fon destinat a [[Beniarrés]] ([[el Comtat]]) a on va eixercir el ministeri catòlic entre els anys 1931 i 1939. El segon destí fon [[Pedralba]], municipi riberenc del [[Túria]], en l'àrea de transició entre [[el Camp de Túria]] i [[els Serrans]], per a ser destinat més tart en [[Fontanars dels Alforins]], xicoteta població emplaçada en l'extrem occidental de [[la Vall d'Albaida]], a on estigué sis anys, de 1944 a 1950. El seu últim i definitiu destí fon Benidorm, poble de peixcadors quan arribà, i ciutat turística quan muigué a principis de l'any 1983.  
  
Des del punt de vista humà, fou un home d'extraordinària senzillea i esperit de servici; en la seua afabilitat i les seues aptituts socials es guanyà l'afecte de tots.   
+
Des del punt de vista humà, fon un home d'extraordinària senzillea i esperit de servici; es guanyà l'afecte de tots en la seua afabilitat i en les seues aptituts socials.   
  
 
La vila d'Almussafes, poble d'orige de Lluís Duart Alabarta, l'honrà en 1999 posant el seu nom a una important via urbana, la ''Ronda Historiador Lluís Duart Alabarta'', a ponent del núcleu urbà.   
 
La vila d'Almussafes, poble d'orige de Lluís Duart Alabarta, l'honrà en 1999 posant el seu nom a una important via urbana, la ''Ronda Historiador Lluís Duart Alabarta'', a ponent del núcleu urbà.   

Revisió de 17:47 18 jun 2017

Lluís Duart Alabarta (Almussafes, la Ribera Baixa, 16 d'abril de 1908 - Benidorm, la Marina Baixa, 3 de giner de 1983) fon un retor i historiador valencià. D'orígens humils, la seua vocació i el fet de nàixer dins d'una família camperola religiosa, expliquen que l'educaren cap al servici religiós. Ordenat capellà en 1931, i en acabant d'oficiar la seua primera missa en Almussafes, fon destinat a Beniarrés (el Comtat) a on va eixercir el ministeri catòlic entre els anys 1931 i 1939. El segon destí fon Pedralba, municipi riberenc del Túria, en l'àrea de transició entre el Camp de Túria i els Serrans, per a ser destinat més tart en Fontanars dels Alforins, xicoteta població emplaçada en l'extrem occidental de la Vall d'Albaida, a on estigué sis anys, de 1944 a 1950. El seu últim i definitiu destí fon Benidorm, poble de peixcadors quan arribà, i ciutat turística quan muigué a principis de l'any 1983.

Des del punt de vista humà, fon un home d'extraordinària senzillea i esperit de servici; es guanyà l'afecte de tots en la seua afabilitat i en les seues aptituts socials.

La vila d'Almussafes, poble d'orige de Lluís Duart Alabarta, l'honrà en 1999 posant el seu nom a una important via urbana, la Ronda Historiador Lluís Duart Alabarta, a ponent del núcleu urbà.

Obres

  • Obispados godos de Levante (1961)
  • Señorío de Almussafes (1964)

Referències bibliogràfiques

  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana (Valéncia 2005), volum 5, firmat per Vicent Castell Maiques.