Museu Arqueològic Nacional d'Espanya

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Museo Arqueológico Nacional de España 01.jpg

El Museu Arqueològic Nacional d'Espanya està situat en el nomenat Palau de Biblioteques i Museus de Madrit, un edifici del sigle XIX de l'arquitecte Francisco Jareño compartit en la Biblioteca Nacional d'Espanya[1] i situat en el carrer de Serrano, junt a la Plaça de Colon.

Història[editar | editar còdic]

El museu es va fundar en l'any 1867 per Real Decret de Isabel II. La seua creació estigué motivada per la necessitat de dispondre d'un museu a on, igual que en els demés països europeus, es pogueren conservar, classificar i expondre els materials arqueològics, etnogràfics, d'arts decoratives i numismàtiques que havien reunit els monarques espanyols en la Real Biblioteca, el Real Gabinet d'Història Natural i en atres institucions. En 1941 els seus fondos d'arqueologia americana es varen separar del Museu per a passar a integrar el nou Museu d'Amèrica.

Des de l'any 1999 el Director del Museu és designat pel Ministeri a càrrec dels assunts culturals, en l'actualitat el Ministeri de Cultura d'Espanya, a proposta del Director General de Belles Arts i Bens Culturals.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Anteriorment en el Museu d'Art Modern, fins la desaparició d'este i la seua integració al Museu del Prado en 1971.
  • Franco Mata, Ángela; Balmaseda Muncharaz, Luis; Arias Sánchez, Isabel; Vidal Álvarez, Sergio. "Nuevo montaje de la colección de Arqueología y Arte Medieval del Museo Arqueológico Nacional"(PDF). págs. 422–425
  • Lanzarote Guiral, José María (2011). "Museos Nacionales en España: Una Historia de Corona, Iglesia y Pueblo". En Aronsson, Peter; Elgenius, Gabriela (eds.)
  • Mellado, Esther Pons (2018). "La colección egipcia de Eduard Toda i Güell del Museo Arqueológico Nacional" . Arqueología de los museos. 150 años de la creación del Museo Arqueológico Nacional: Actas del V Congreso Internacional de Historia de la Arqueología / IV Jornadas de Historia SEHA - MAN, 2018, págs. 1075-1090 . Subdirección General de Documentación y Publicaciones: 1075–1090.ç

Enllaços externs[editar | editar còdic]