Biblioteca Nacional d'Espanya

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip de la Biblioteca Nacional d'Espanya
Frontera de la Biblioteca Nacional d'Espanya, en Madrit.

La Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE) és un organisme autònom encarregat del depòsit del patrimoni bibliogràfic i documental d'Espanya. Dedicada a reunir, catalogar i conservar fondos bibliogràfics, custòdia al voltant de 30 millons de publicacions produïdes en territori espanyol des de començaments del sigle XVIII: llibres, revistes, mapes, gravats, dibuixos, partitures, fullets, etc.

La Biblioteca Nacional difon este patrimoni bibliogràfic a través del seu catàlec i de l'elaboració de la Bibliografia Espanyola i desenrolla servicis al públic que van des de les sales de consulta i els servicis a distància a través la seua pàgina web, als servicis d'informació bibliogràfica especialisada i el préstam interbibliotecari.

L'accés a les coleccions digitals de la Biblioteca es realisa a través de la Biblioteca Digital Hispànica. A través del Museu de la Biblioteca es divulguen les coleccions, el funcionament i l'història de la Biblioteca Nacional. Ademés desenrolla un programa d'actes culturals. Està situada en el Palau de Biblioteca i Museus Nacionals, el número 20 del Passeig de Recoletos de Madrit, compartint edifici en el Museu Arqueològic Nacional i té ademés una segona sèu en Alcalà d'Henares.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons