Edició de «Tercera via del nacionalisme valencià»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
La '''tercera via''' o el '''tercerviísme''' valencià és l'ideologia que intenta suplantar el rol llegítim que el [[valencianisme]] desempenya en la societat valenciana. Se podria dir que és una forma de parasitisme destructiu respecte al valencianisme.  
+
La '''tercera via''' o el '''tercerviísme''' valencià és l'ideologia que usant la [[tàctica del camalleó]] pretenen acabar en el [[valencianisme]] usurpant el rol llegítim que este desempenya en la societat valenciana. Se podria dir que són formes de parasitisme destructiu respecte al valencianisme.  
  
 
Existixen bàsicament dos formes de terceres vies:  
 
Existixen bàsicament dos formes de terceres vies:  
Llínea 11: Llínea 11:
  
 
El nomenat [[Estatut de Benicàssim]] pot ser considerat la primera plasmació de l'espirit tercerviíste.
 
El nomenat [[Estatut de Benicàssim]] pot ser considerat la primera plasmació de l'espirit tercerviíste.
 +
Pertanyen ad este grup partits com el [[BNV|Bloc Nacionalista Valencià]] i [[República Valenciana]], entre atres. Els principals punts que defenen estos partits, són la creació d'una constitució valenciana que permeta a la  [[Comunitat Valenciana]] organisar-se en una "República Valenciana" (federable en Catalunya i Mallorca), i la normativisació i normalisació del [[valencià]], supeditat al [[català]]. Atre partit que podria ser considerat tercerviíste és [[Opció Nacionalista Valenciana]], puix diu estar en contra dels [[països catalans]], diu reivindicar la independència del [[valencià]] respecte al [[català]], i l'us les [[Normes del Puig]] de la [[RACV]]; pero usa les [[Normes de Castelló]] i accepta l'[[Acadèmia Valenciana de la Llengua|AVL]].
  
Pertanyen ad este grup partits com el [[BNV|Bloc Nacionalista Valencià]] i [[República Valenciana (partit polític)|República Valenciana]], entre atres. Els principals punts que defenen estos partits, són la creació d'una constitució valenciana que permeta a la  [[Comunitat Valenciana]] organisar-se en una "República Valenciana" (federable en [[Catalunya]] i [[Illes Balears|Mallorca]]), i la normativisació i normalisació del [[valencià]], supeditat al [[català]]. Atre partit que podria ser considerat tercerviíste és [[Opció Nacionalista Valenciana]], puix diu estar en contra dels [[països catalans]], diu reivindicar l'independència del [[valencià]] respecte al [[català]], i l'us de les [[Normes del Puig]] de la [[RACV]]; pero utilisa les [[Normes de Castelló]] i accepta l'[[Acadèmia Valenciana de la Llengua|AVL]].
+
<gallery>
  
<gallery>
+
Image:bandera_dels_països_catalans_(no_oficial).svg|<small>[[Estelada|Bandera pancatalanista socialista (o roja)]].
 +
Image:Estelada pancatalanista (original).png|<small>[[Estelada|Bandera pancatalanista original]].
 +
Image:Quatribarrada.png|<small>[[Quatribarrada]].
 +
Image:Bandera Consell preautonomic (1979).png|<small>Bandera del [[Consell preautonomic]] ([[1979]]).</gallery>
  
Image:Estelada roja.svg|<small>[[Estelada|Bandera pancatalanista socialista (o roja)]].
 
Image:Estelada blava.svg|<small>[[Estelada|Bandera pancatalanista original]].
 
Image:Flag of Catalonia.svg|<small>[[Quatribarrada]].
 
Image:Senyera valenciana preautonòmica.svg|<small>Bandera del [[Consell preautonòmic]] de Valéncia ([[1979]]).</gallery>
 
  
 
== Tercera via nacionalista espanyola ==
 
== Tercera via nacionalista espanyola ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!