Valencia Milenaria

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo de Valencia Milenaria

Valencia Milenaria és una associació valencianista fundada l'any 2.007, que té com a objectiu fonamental la defensa, promoció i difusió de les caracteristiques nacionals del poble valencià.

Una associació jove que naixqué en l'intenció ferma de promoure un valencianisme d'acció, alluntat dels "antis" i radicalismes, pero que no tinguera por d'alçar la veu en força davant de quí fora quan la situació aixina ho requerira.

Treballen per un valencianisme reivindicatiu en ilusió i sòlida argumentació. Un valencianisme fidel a les proclames i reivindicacions del valencianisme tradicional, pero adaptat al temps actual.

Presents en diferents pobles de la nació, les persones que formen Valencia Milenaria estan creant diferents grups comarcals de treball, formació, debat i acció que ajuden a coordinar millor les seues iniciatives, i a dur el mensage valencianiste als màxims llocs possibles.

Activitats valencianistes

Archiu:Cartellbocetofinalau6.jpg
Cartell hui, com ahir, continuem derogats

El compromís de Valencia Milenaria en lo valencià, i el nivell reivindicatiu del seu mensage quedà patent el 29 de Juny de 2008 en la concentració que realisaren davant el Monument als Maulets de la Ciutat de Valéncia contra els decrets de la Nova Planta, baix el lema "Hui, com ahir, continuem DEROGATS" .

Valencia Milenaria baix el lema “Est es el nacionalisme valencià” a on s'integraren varies associacions valencianistes, estigué present acompanyant a nostra Real Senyera en el 9 d'Octubre.

En l´actualitat Valencia Milenaria participa en les fires "Trobem-mos" que organisa la coordinadora Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia (ARV).

Valencia Milenaria des del 25 d'Abril de 2009 edita el Bolletí d'Informació Valencianista Autentics Maulets, el qual acosta als socis i simpatisants tota l'actualitat de l'associació i del valencianisme de manera mensual.

Valencia Milenaria organisà el passat 20 de Juny el III Trofeu de Futbol Valencianiste, que se disputà entre socis i simpatisants de Valencia Milenaria i socis i simpatisants de la Plataforma Jovenil Valencianista. El partit fon tota una mostra de germanor entre els prop de mig centenar de valencianistes que se congregaren per a fruïr del partit.

Enllaços externs