Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip d'ARV

Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia (ARV) és una coordinadora d'associacions valencianistes fundada en l'any 2008. Es presentà en societat el 13 d'abril de 2008 en l’Aula de Cultura de la CAM, del Cap i Casal del Regne de Valéncia.

Historia[editar | editar còdic]

L'entitat coordinadora naixqué en l'any 2008 i fon fundada pel gran valencianiste i promotor cultural Manolo Soler.

Objectius[editar | editar còdic]

Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia tracta de crear un substrat fertil i prolific que permeta recuperar, dinamisar i fer un proyecte valencianiste més solit per a que s'afiance definitivament, i es faça imprescindible en la societat valenciana.

Per això ARV vol crear una supraestructura que tracte de coordinar l'acció d'aquelles associacions valencianistes que vullguen lliurement colaborar unes en atres per a conseguir els objectius, mentres desenrollen la seua activitat pròpia.

ARV vol conseguir que esta nova plataforma siga un espill representatiu de la societat valenciana, i per això, inclou ademés de les associacions culturals, a totes aquelles que en el seu ambit d'acció alcancen qualsevol raco de la nostra societat, per a que ademés enaltixquen i promoguen els interessos dels valencians.

ARV naix en voluntat d'unió i construcció i de ser una plataforma sumatoria de forces vives que mamprenga accions de futur que tornen l'esperança al poble valencià.

Activitats[editar | editar còdic]

Entre les seues activitats més destacades podem contar l'edició de la fira d'associacions valencianes "Trobem-mos", que se realisa a lo llarc i ample de la geografia valenciana. En dita fira, que ya ha recorregut les localitats de Benicull, Borriana, Eslida, Montroy i Massanassa, s'oferta al públic diverses activitats culturals i diferents productes valencianistes.

A principis de l'any 2009 inaugurà el Centre de Coordinació Valencianista (La Llar) per a donar cabuda a activitats pròpies (entre les que destaquen els cursos d'història i llengua valenciana, i els cicles de conferencies valencianistes) i de les associacions membres de dita coordinadora.

Entitats membres[editar | editar còdic]

Actualment està formada per les següents entitats:

Enllaços externs[editar | editar còdic]