Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Rogle Constanti Llombart

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana és una associació que es constituí com a tal en l'any 2005 en el clar objectiu de treballar per la difusió i pel conreu de la llengua i de la cultura valencianes. En esta finalitat bàsica pretenen conectar en les inquietuts que mogueren a Constanti Llombart a ser catalisador i motor del redreçament cultural i social del sigle XIX, moviment que ha segut catalogat com el de la Renaixença valenciana; d'ell han pres el nom, i de la seua obra l'eixemple que guie la seua actuació.

En ilusió i en fonaments sòlits iniciaren una trayectòria que volen que estiga sempre al servici de Valéncia (“la nació de la qual som naturals” parafrasejant les paraules de Joanot Martorell en el pròlec del Tirant lo Blanch) i de les senyes que identifiquen al poble valencià. Els mou, sobre tot, l'ànim de treballar per a conseguir una societat valenciana en la qual puguen cabre tots i que integre les més diverses sensibilitats, sempre que açò no implique arribar a perdre els propis signes identitaris, que consideren bàsics com a elements definidors de la personalitat valenciana.

El Rogle Constanti Llombart no renuncia a la tradició, lo que ha fet que el poble valencià haja segut ell mateix a lo llarc de l'història; com tampoc renuncia a construir un present i un futur en el que seguixca, sent poble.

Com diuen en la seua web:

En este cami nos trobarém en qui no desprecie lo valencià, en qui no intente suplantar els nostres identificadors culturals i nacionals i en qui es trobe hereu d'una estructuració social i un espirit civic que feu del poble valencià una societat lliure, dinamica i orgullosa, admirable i admirada en els sigles XIV i XV
La nostra modesta contribució a l'ambiciosa labor descrita consistix en l'organisació de tertulies i debats, la publicacio mensual d'un full informatiu i divulgatiu, Rogle, l'organisació de conferencies, activitats formatives i recreatives, i la realisació d'esta pagina web que esperem complixca en la missió formativa i informativa que li hem assignat

Com digué Constanti Llombart:

Tot s'ho mereix Valéncia. Per a Valéncia tot

El seu president és Juli Moreno i el seu secretari, Josep Peiró.

Bolletí Rogle

El Rogle Constanti Llombart edita mensualment un bolletí titulat Rogle. El bolletí Rogle és una revista o full informatiu digital, de periodicitat mensual, que conté informació cultural valenciana. Des de la creació de l'entitat i a partir de l'any 2006 s'han editat més de cent eixemplars.

Com diuen en el seu bolletí:

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, és una associació que es declara valencianista i que, entre unes atres activitats que du avant, està la publicació d'una revisteta mensual, el Rogle, en el que busquem la difusió dels actes que entitats similars programen, alhora que manifestar les nostres opinions i incloure informació sobre diferents temes patrimonials, historics, bibliografics, etc.

Publicacions

Portada del llibre


El Rogle Constantí Llombart de Cultura Valenciana, també ha publicat diferents llibres com a entitat:

  • La Veu del Rogle. 50 Reflexions valencianistes (Valéncia, 2011) ISBN: 978-84-938137-6-5
  • 50 Reflexions valencianistes. La Veu del Rogle 2 (Valéncia, 2015) ISBN: 978-84-944066-3-8
  • Homenage Llombart (Valéncia, 2019) ISBN: 978-84-947175-8-1
  • La cooficialitat de la llengua valenciana. Lluïs Fullana i Mira (Valéncia, 2019) ISBN: 978-84-947175-9-8

Vore també

Enllaços externs