Antoni Fontelles

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Antoni Fontelles
Antofo.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor, professor i periodiste
Naiximent: 22 de giner de 1956
Lloc de naiximent: Massalfassar, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Antoni Fontelles i Fontestad, conegut popularment com a Toni Fontelles, és un professor, escritor i periodiste valencià naixcut en la localitat de Massalfassar (l'Horta Nort) el 22 de giner de 1956.

Biografia[editar | editar còdic]

És llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l'estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l'us social de la llengua.

Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.

Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la "Gramàtica de la Llengua Valenciana" adoptada per esta entitat com a referent normatiu.

És autor de "La Flexió Verbal Valenciana", coautor de les Normes de la Llengua Valenciana i del Diccionari Valencià-Castellà, guanyador del Premi Excelentisim Ajuntament de Valencia pel llibre "Societat, Ciencia i Idioma Valencià".

Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. És també colaborador habitual en la prensa valenciana, escriu freqüentment en el diari "Levante-EMV".

Participà en el, I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat en Elig en l'any 1985, en la ponencia, "Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques". Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l'any 2003.

També va participar en el V Congres Internacional d'Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, "El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals".

Llibres[editar | editar còdic]

Portada del llibre "La flexió verbal en la llengua valenciana" (1984). Ed. Lo Rat Penat, d'Antoni Fontelles.

Antoni Fontelles també es coautor de l'Informe de Lo Rat Penat sobre la qüestio llingüistica per al Consell Valencià de Cultura.

Premis[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]