Antoni Fontelles

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Antoni Fontelles
Antofo.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor, professor i periodiste
Naiximent: 22 de giner de 1956
Lloc de naiximent: Massalfassar, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Antoni Fontelles i Fontestad, conegut popularment com a Toni Fontelles, és un professor, escritor i periodiste valencià naixcut en la localitat de Massalfassar (l'Horta Nort) el 22 de giner de 1956.

Biografia[editar | editar còdic]

És llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l'estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l'us social de la llengua.

Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.

Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la "Gramàtica de la Llengua Valenciana" adoptada per esta entitat com a referent normatiu.

És autor de "La Flexió Verbal Valenciana", coautor de les Normes de la Llengua Valenciana i del Diccionari Valencià-Castellà, guanyador del Premi Excelentisim Ajuntament de Valencia pel llibre "Societat, Ciencia i Idioma Valencià".

Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. És també colaborador habitual en la prensa valenciana, escriu freqüentment en el diari "Levante-EMV".

Participà en el, I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat en Elig en l'any 1985, en la ponencia, "Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques". Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l'any 2003.

També va participar en el V Congres Internacional d'Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, "El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals".

Llibres[editar | editar còdic]

Portada del llibre "La flexió verbal en la llengua valenciana" (1984). Ed. Lo Rat Penat, d'Antoni Fontelles
Portada del llibre Els Països Catalans: entre l'entelequia i la materialisacio

Antoni Fontelles també es coautor de l'Informe de Lo Rat Penat sobre la qüestio llingüistica per al Consell Valencià de Cultura.

Premis[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]