Zheng He

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Zheng He
Zheng He.jpg
Monument a Zheng He en Malaca (Malàsia)
Nacionalitat: {{{nacionalitat}}}
Ocupació: Explorador
Naiximent: 1371
Lloc de naiximent: Yunnan, China
Defunció: 1433
Lloc de defunció:

Zheng He (el seu nom inicial era Mǎ Sānbǎo, 馬 三保) (1371 - † 1435) va ser un almirant eunuc chinenc, explorador i diplomàtic naixcut en Kunming, província de Yunnan. Zheng He pertanyia al poble Hui, majoritàriament musulmà.

Va ser un dels exploradors navals més importants del sigle XV, estant al front de set expedicions navals entre 1405 i 1433 que són considerades com les més importants en l'història de la navegació chinenca.

Les seues esquadres, d'entre cinquanta i trescentes naus, contaven fins a 30.000 hòmens; durant el conjunt de les seues travessies, Zheng He explorà el surest asiàtic, Sumatra, Java, Ceilan, Índia, Pèrsia i el Golf pèrsic, Aràbia, el Mar Roig fins a Egipte i el sur d'Àfrica fins al canal de Moçambic.

Els seus viages varen propiciar un important intercanvi diplomàtic, comercial i cultural en l'estranger, duent a China molts trofeus i embaixadors de més de trenta regnes. Pero a pesar de que demostraren una impressionant capacitat organisativa i tecnològica, estos viages no produïren anexions territorials.[1]

Posteriorment a la seua mort, els confucianistes varen tornar a impondre la seua visió del món, i en els sigles següents es va impulsar l'aïllacionisme. No obstant això, Zheng He va deixar una profunda calcigada en la societat chinenca i, en general, en tot el sud-est asiàtic.

Referències[editar | editar còdic]

  1. When China ruled the seas, pàg. 146

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons