Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1400 bytes afegits ,  08:40 23 set 2016
Pàgina nova, en el contingut: «397px|right El '''castell de Forna''' se situa en la població valenciana de Forna, en el terme...»
[[Archiu:CtlloForna2 Absubia.jpg|397px|right]]
El '''castell de Forna''' se situa en la població [[Comunitat Valenciana|valenciana]] de [[Forna]], en el terme municipal de [[L'Atzúvia]] ([[província d'Alacant]], [[Espanya]]). Va ser construït en el sigle XIII en estil medieval, contant en obres dels sigles XIV i XVI.

== Descripció ==
Es tracta d'un castell senyorial en un caràcter més palatí que defensiu, de planta quadrada i dos altures, en pati central quadrat i quatre torrellons en els seus cantons.

A l'exterior els murs presenten poques obertures realisant-se l'accés és a través d'un arc apuntat. A l'interior i al voltant del pati en aljup en el centre, es distribuïxen les distintes dependències en les seues dos plantes. En planta d'accés se situen la cuina, el menjador i un gran saló dispost en grans finestres sobre el pati i en planta alta les habitacions.

El sistema constructiu utilisat és el de tapiador, sobre pinyonat i en obertures remarcades en rajola.

Les torres conten en independència arquitectònica i espacial. En la torre nort-est de major tamany que les atres, se situa una sala coberta en volta de creueria. En la torre nort destaquen les pintures murals que conserva en el nivell inferior.

[[Categoria:Marina Alta]]
[[Categoria:Castells de la província d'Alacant|Forna]]
[[Categoria:Castells de la Comunitat Valenciana del sigle XIII|Forna]]
6408

edicions

Menú de navegació