Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
62 bytes afegits ,  10:15 8 oct 2016
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
[[Archiu:Ocsai templom.JPG|thumb|250px|Les àbsits de l'iglésia]]
+
[[Archiu:Ocsai templom.JPG|thumb|290px|Les àbsits de l'iglésia]]
   −
El '''monasteri d'Ócsa''' (en [[idioma hongarés|hongarés]]: ''Ócsai Premontrei kolostor''), va ser fundat per la [[Premonstratense|Orde religiosa Premonstratense]] en el [[Sigle XIII]], i actualment funciona com l'iglésia [[calvinista]] de l'assentament d'Ócsa, en [[Hongria]]. El monasteri d'Ócsa és una de les poques obres de la [[arquitectura romànica]], que han conseguit sobreviure fins a l'actualitat en Hongria.
+
El '''monasteri d'Ócsa''' (en [[idioma hongarés|hongarés]]: ''Ócsai Premontrei kolostor''), va ser fundat per la [[Premonstratense|Orde religiosa Premonstratense]] en el [[sigle XIII]], i actualment funciona com l'iglésia [[calvinista]] de l'assentament d'Ócsa, en [[Hongria]]. El monasteri d'Ócsa és una de les poques obres de la [[arquitectura romànica]], que han conseguit sobreviure fins a l'actualitat en Hongria.
    
== Història ==
 
== Història ==
El monasteri va ser construït en [[1234]], segons apareix en un llibre de registres de les Iglésies, on és mencionat. En el pas del Sigle XII al XIII, en el lloc del monasteri existia un llogaret, els habitants del qual es varen mudar quan va començar la construcció del complex religiós. L'iglésia està composta per tres naus i va ser santificada en honor a la [[Mare de Deu]].
+
El monasteri va ser construït en l'any [[1234]], segons apareix en un llibre de registres de les Iglésies, on és mencionat. En el pas del [[sigle XII]] al [[sigle XIII|XIII]], en el lloc del monasteri existia un llogaret, els habitants del qual es varen mudar quan va començar la construcció del complex religiós. L'iglésia està composta per tres naus i va ser santificada en honor a la [[Mare de Deu]].
   −
A mitan del Sigle XVI, en part pel perill dels invasors turcs otomans, i per l'esclat i la reforma de Luter, els sacerdots varen abandonar el complex religiós. D'esta forma, els calvinistes pronte varen prendre el lloc i ho varen utilisar fins a mijan el [[Sigle XVII]]. Para [[1675]] el monasteri ya caria de sostre, i para [[1702]] la situació del seu estat va empijorar encara més, davant açò els catòlics varen intentar recuperar l'iglésia de manera no exitosa, i els calvinistes finalment varen obtindre el permís real de [[María Teresa I d'Àustria]] per a poder restaurar-ho.
+
A mitan del [[sigle XVI]], en part pel perill dels invasors turcs otomans, i per l'esclat i la reforma de Luter, els sacerdots varen abandonar el complex religiós. D'esta forma, els calvinistes pronte varen prendre el lloc i ho varen utilisar fins a mijan el [[sigle XVII]]. Para [[1675]] el monasteri ya caria de sostre, i para [[1702]] la situació del seu estat va empijorar encara més, davant açò els catòlics varen intentar recuperar l'iglésia de manera no exitosa, i els calvinistes finalment varen obtindre el permís real de [[María Teresa I d'Àustria]] per a poder restaurar-ho.
   −
En els següents anys el monasteri i la seua iglésia varen sofrir més perdudes encara, en [[1872]] un raig va causar greus danys, en [[1884]] un incendi, començant la seua restauració final en [[1897]]. Entre [[1922]] i [[1924]] les torres varen ser elevades un nivell més alt segons els plans de l'arquitecte hongarés '''Ernő Foerk''', i de [[1986]] a [[1992]] es portà a veta una investigació arqueològica que va permetre el coneiximent de detalls medievals de l'estructura.  
+
En els següents anys el monasteri i la seua iglésia varen sofrir més perdudes encara, en l'any [[1872]] un raig va causar greus danys, en [[1884]] un incendi, començant la seua restauració final en [[1897]]. Entre [[1922]] i [[1924]] les torres varen ser elevades un nivell més alt segons els plans de l'arquitecte hongarés '''Ernő Foerk''', i de [[1986]] a [[1992]] es portà a veta una investigació arqueològica que va permetre el coneiximent de detalls medievals de l'estructura.  
    +
[[Categoria:Arquitectura]]
 +
[[Categoria:Arquitectura romànica en Hongria]]
 +
[[Categoria:Arquitectura d'Hongria del sigle XIII]]
 
[[Categoria:Monasteris d'Hongria|Ocsa]]
 
[[Categoria:Monasteris d'Hongria|Ocsa]]
 
[[Categoria:Iglesias d'Hongria]]
 
[[Categoria:Iglesias d'Hongria]]
[[Categoria:Arquitectura romànica en Hongria]]
  −
[[Categoria:Arquitectura d'Hongria del sigle XIII]]
 
111 296

edicions

Menú de navegació