Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
49 bytes afegits ,  21:14 15 oct 2016
m
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:  
| lloc_mort = [[Valéncia]], [[Regne de Valéncia]], [[Espanya]]
 
| lloc_mort = [[Valéncia]], [[Regne de Valéncia]], [[Espanya]]
 
}}
 
}}
'''Godofredo Buenosaires Vicent''' ([[Castelló de la Plana]], 19 de decembre de [[1895]] - [[Valéncia]], 10 d'octubre de [[1974]]) va ser un ceramiste i docent valencià, sent molt premiat pel seu treball en distints llocs d'[[Espanya]] i [[Europa]].
+
'''Godofredo Buenosaires Vicent''' ([[Castelló de la Plana]], [[19 de decembre]] de [[1895]] - [[Valéncia]], [[10 d'octubre]] de [[1974]]) va ser un ceramiste i docent [[Comunitat Valenciana|valencià]], sent molt premiat pel seu treball en distints llocs d'[[Espanya]] i [[Europa]].
    
Si be la seua faceta professional com a ceramiste és la més coneguda, també va ser artiste plàstic, i integrant de l'[[Agrupació Ribalta]].
 
Si be la seua faceta professional com a ceramiste és la més coneguda, també va ser artiste plàstic, i integrant de l'[[Agrupació Ribalta]].
Llínea 26: Llínea 26:  
=== Com artesà ===
 
=== Com artesà ===
   −
La seua vida professional es va desenrollar en L'Alcora. Godofredo Buenosaires va començar en el món laboral a l'edat d'onze anys, en una fusteria. Posteriorment, va ingressar com a aprenent en un taller d'art religiós. Despuix d'una parada de tres anys durant la [[Primera Guerra Mundial]] en el que va ser destinat a un campament d'artilleria en Valéncia, va conseguir en [[1924]] obrir un taller propi.
+
La seua vida professional es va desenrollar en [[L'Alcora]]. Godofredo Buenosaires va començar en el món laboral a l'edat d'onze anys, en una fusteria. Posteriorment, va ingressar com a aprenent en un taller d'art religiós. Despuix d'una parada de tres anys durant la [[Primera Guerra Mundial]] en el que va ser destinat a un campament d'artilleria en Valéncia, va conseguir en [[1924]] obrir un taller propi.
    
=== Com a docent ===
 
=== Com a docent ===
   −
És va traslladar a Madrit per a dirigir l'Escola de Ceràmica. Va impartir classes de ceràmica en distintes institucions, com l'Escola Sindical de Formació Professional d'[[Irún]], en l'escola de les Fàbriques de [[L'Alcora]] i en la Real Fàbrica del Bidasoa, ''Porcelanas Bidasoa''.
+
És va traslladar a [[Madrit]] per a dirigir l'Escola de Ceràmica. Va impartir classes de ceràmica en distintes institucions, com l'Escola Sindical de Formació Professional d'[[Irún]], en l'escola de les Fàbriques de [[L'Alcora]] i en la Real Fàbrica del Bidasoa, ''Porcelanas Bidasoa''.
    
== Premis ==
 
== Premis ==
Llínea 38: Llínea 38:  
== Reconeiximents ==
 
== Reconeiximents ==
   −
El 25 de febrer de 1991, l'[[Ajuntament de Castelló]] de la Plana va acordar nomenar com a carrer del Ceramiste Godofredo Buenosaires al que està situat entre l'Avinguda de Casalduch i la de Ferrando el Catòlic de la ciutat de la Plana.
+
El [[25 de febrer]] de [[1991]], l'[[Ajuntament de Castelló]] de la Plana va acordar nomenar com a carrer del Ceramiste Godofredo Buenosaires al que està situat entre l'Avinguda de Casalduch i la de Ferrando el Catòlic de la ciutat de la Plana.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
108 833

edicions

Menú de navegació