Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3 bytes afegits ,  16:43 3 gin 2017
m
Text reemplaça - 'menut' a 'chicotet'
Llínea 15: Llínea 15:     
== Biografia ==
 
== Biografia ==
Plini el jove (62-[[113]]) naixqué en el si d'una família de ranc eqüestre molt adinerada. El seu pare morí quan ell era encara menut i Plini fon adoptat pel tio, Plini el Vell, que el feu estudiar en [[Antiga Roma|Roma]], en l'escola de [[Quintilià]]. El seu nom seguint les normes republicanes hauria segut [[Gai Plini Cecilià Segon]] (''Caius Plinius Caecilianus Secundus''). Educat en cura per Plini i pel seu tutor [[Vegini Ruf]], es dedicà a les lletres i als 14 anys escrigué una [[tragèdia]] en [[grec]]. Estudià eloqüència en [[Quintilià]] i [[Nicetes Sacerdos]] i progressivament adquirí reputació d'un home inteligent i erudit.
+
Plini el jove (62-[[113]]) naixqué en el si d'una família de ranc eqüestre molt adinerada. El seu pare morí quan ell era encara chicotet i Plini fon adoptat pel tio, Plini el Vell, que el feu estudiar en [[Antiga Roma|Roma]], en l'escola de [[Quintilià]]. El seu nom seguint les normes republicanes hauria segut [[Gai Plini Cecilià Segon]] (''Caius Plinius Caecilianus Secundus''). Educat en cura per Plini i pel seu tutor [[Vegini Ruf]], es dedicà a les lletres i als 14 anys escrigué una [[tragèdia]] en [[grec]]. Estudià eloqüència en [[Quintilià]] i [[Nicetes Sacerdos]] i progressivament adquirí reputació d'un home inteligent i erudit.
    
En l'any [[79]] dC assistix a l'erupció del [[Vesuvi]] des del costat opost del golf de [[Nàpols]], en la qual perdé la vida el seu célebre parent.
 
En l'any [[79]] dC assistix a l'erupció del [[Vesuvi]] des del costat opost del golf de [[Nàpols]], en la qual perdé la vida el seu célebre parent.
112 058

edicions

Menú de navegació