Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1634 bytes afegits ,  00:22 17 març 2017
Traducció automàtica de Wikipèdia revisada.

Les serres que conformen la vall pertanyen a la [[Cordillera Bètica]], que són el conjunt de montanyes i valls que ocupen els màrgens S i SE de la península Ibèrica. Dins de la Cordillera Bètica, se situaria en el cridat [[Prebètic Intern]].

La superfície de la vall ocupa una extensió de 116,30 km² i 18 km de llongitut. Des de l'interior fins a la costa es passa d'una disposició geomorfològica tancada pel [[port de Confrides]], a un espai obert en aplegar a la mar.

Dins de la vall trobem els següents pobles: [[Confrides]], [[Abdet]], [[Benifato]], [[Beniardà]], [[Benimantell]] i [[Guadalest]], en una població total d'1.265 habitants.

La [[serra d'Aitana]] és la montanya de major extensió i de major altitut del sur de la [[Comunitat Valenciana]], ya que la seua cota més elevada és el cim d'[[Aitana]] en 1.558 metros. Atres elevacions destacades de la serra d'Aitana són la [[Penya de la Font Vella]] situada damunt del [[Pas de la Rabosa]], en 1.506 metros i el [[Penyó Mulero]] en 1.308 metros.
És notable la diferència existent del relleu entre la cara nort i la cara sur de la serra.

En la serra de Serrella cal destacar les elevacions de la [[Malla del Llop]] en 1.357 metros i el [[Pla de la Casa]] en 1.371 metros.
En la serra de Jortà que, junt a la de Serrella, delimiten el costat nort de la vall, cal destacar la [[Penya Alta]] en 1.218 metros, i el [[Morro Blau]] en 1.122 metros.

Cal destacar el clima benigne d'esta vall que permet cultius especials en alguna de les seues zones com nyispros.

[[Categoria:Geografia de la província d'Alacant]]
[[Categoria:Vall de Guadalest| ]]
344

edicions

Menú de navegació