Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1307 bytes afegits ,  17:18 20 set 2017
Articul nou encara per completar del tot
Els gots eren un antic poble d´orige bàltic, que vora el [[sigle III]] formà un estat entre els rius [[Don]] i [[Danubi]]. Els gots estraven composts per dos grans grups: els [[ostrogots]], situats aproximadament al nort del [[mar Negre]], i els [[visigots]] a ponent dels anteriors, i en l'àrea del baix Danubi, en estret contacte en l'[[Imperi romà]].

== Història ==

Quant arribaren els huns desde l´Àsia, els ostrogots varen caure baix el domini dels invasors, mentres que els visigots penetraren dins de l'Imperi romà, i desde llavors les seues trayectòries es bifurquen:

-Els [[ostrogots]] formaren un estat sobre [[Itàlia]] i [[Dalmàcia]] que desapasregué conquistat pels biçantins a mitan [[sigle VI]].

-En el [[sigle V]], els [[visigots]] formaren un regne en el sur de la [[Gàlia]], centrat en [[Tolosa]], i més tart en [[Hispània]], i situaren la seua capital en la ciutat de [[Toledo]], pero l´estat visigot d´Hispània desaparegué derrotat pels àrabs en la [[batalla del Guadalete]] ([[711]]).

== Bibliografia ==

* Miranda-García, F. ''Breve historia de los godos''. Madrit. Edit. Nowtilus, 2015. ISBN 978-84-9967-736-1
* Domínguez Hernández, F. ''Los godos. Desde sus orígenes bálticos hasta Alarico I''. Editat per A. de Lamo, 2010. ISBN 978-84-9923-545-5
41

edicions

Menú de navegació