Canvis

20 bytes afegits ,  10:38 9 març 2018
m
Llínea 32: Llínea 32:     
== Biografia ==
 
== Biografia ==
Naixque en [[Madrit]] en [[1930]]. Escomençà les carreres de [[aparellador]], [[perit]] industrial i [[Filosofia i Lletres]], encara que la seua afició a l'interpretació va fer que abandonara els estudis per a integrar-se en el [[Teatre Espanyol Universitari]], a on va permaneixer varis anys durant la seua etapa d'estudiant. En [[1954]] aparegué en la seua primera película: "''[[Felices pascuas]] ''", dirigida per [[Juan Antonio Bardem]]. A partir de llavors participà en més de 140 películes a lo llarc de la seua ampla carrera cinematografica, sent dirigit per alguns dels millors directors espanyols del moment ([[Carlos Saura]], [[Luis García Berlanga]], [[Mario Camus]] o [[Fernando Fernán Gómez]], entre atres). Tal era el seu ritme de treball, que n'hi hagué anys en els que aparegué en fins a dotze películes.  
+
Naixque en [[Madrit]] en l'any [[1930]]. Escomençà les carreres de [[aparellador]], [[perit]] industrial i [[Filosofia i Lletres]], encara que la seua afició a l'interpretació va fer que abandonara els estudis per a integrar-se en el [[Teatre Espanyol Universitari]], a on va permaneixer varis anys durant la seua etapa d'estudiant. En [[1954]] aparegué en la seua primera película: "''[[Felices pascuas]] ''", dirigida per [[Juan Antonio Bardem]]. A partir de llavors participà en més de 140 películes a lo llarc de la seua ampla carrera cinematografica, sent dirigit per alguns dels millors directors espanyols del moment ([[Carlos Saura]], [[Luis García Berlanga]], [[Mario Camus]] o [[Fernando Fernán Gómez]], entre atres). Tal era el seu ritme de treball, que n'hi hagué anys en els que aparegué en fins a dotze películes.  
   −
La seua participació en series de televisió li acostà, més si cap, al públic. L'última película en la que participà fon "''[[Tiovivo c. 1950]] ''", de [[José Luis Garci]].
+
La seua participació en series de [[televisió]] li acostà, més si cap, al públic. L'última película en la que participà fon "''[[Tiovivo c. 1950]] ''", de [[José Luis Garci]].
   −
En novembre de [[2004]] estrenà en [[Madrit]] l'obra de teatre "''Tres hombres y un destino''" (junt a [[José Luis López Vázquez]] i [[Manuel Alexandre]]), encara que tingué que ser substituït poc despuix. Faltà en giner de [[2005]] en la Clínica de La Zarzuela de [[Madrit]], a causa de les complicacions provocades per una [[neumonia]].
+
En [[novembre]] de l'any [[2004]] estrenà en [[Madrit]] l'obra de teatre "''Tres hombres y un destino''" (junt a [[José Luis López Vázquez]] i [[Manuel Alexandre]]), encara que tingué que ser substituït poc despuix. Faltà en giner de [[2005]] en la Clínica de La Zarzuela de [[Madrit]], a causa de les complicacions provocades per una [[neumonia]].
    
Des de [[1954]] fins a [[1986]] mantingué una relació en l'actriu [[María Luisa Ponte]], 12 anys major que ell, en la que participà en algunes películes i en la que mai arribà a casar-se.
 
Des de [[1954]] fins a [[1986]] mantingué una relació en l'actriu [[María Luisa Ponte]], 12 anys major que ell, en la que participà en algunes películes i en la que mai arribà a casar-se.
109 689

edicions