Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''Societat de Llingüística Romànica''' (''Sociedad de Lingüística Románica'', en castellà o ''Société de Linguistique Romane'', en francés), és una associació acadèmica que té per objectiu la promoció dels estudis sobre llingüística romànica. La Societat fon creada l'any [[1924]] en [[França]].
+
La '''Societat de Llingüística Romànica''' (''Sociedad de Lingüística Románica'', en castellà o ''Société de Linguistique Romane'', en francés), és una associació acadèmica que té per objectiu la promoció dels estudis sobre llingüística romànica. La Societat fon creada en l'any [[1924]] en [[França]].
    
== Història i activitats ==
 
== Història i activitats ==
   −
La Societat de Llingüística Romànica fon fundada per Adolphe Terracher i Oscar Bloch en [[París]] (França) en 1924, junt a un centenar de romanistes d'uns vint paisos diferents.​ En els seus estatuts s'especifica que és una societat que té per objectiu reunir a les persones i institucions que s'interessen pels estudis de llingüística i filologia romàniques i desigen contribuir al seu desenroll, aixina com publicar la ''Revue de Linguistique Romane'' i organisar els congressos internacionals de Llingüística i Filologia Romàniques.​
+
La Societat de Llingüística Romànica fon fundada per Adolphe Terracher i Oscar Bloch en [[París]] (França) en l'any 1924, junt a un centenar de romanistes d'uns vint països diferents.​ En els seus estatuts s'especifica que és una societat que té per objectiu reunir a les persones i institucions que s'interessen pels estudis de llingüística i filologia romàniques i desigen contribuir al seu desenroll, aixina com publicar la ''Revue de Linguistique Romane'' i organisar els congressos internacionals de Llingüística i Filologia Romàniques.​
   −
La Societat de Llingüística Romànica organisa cada tres anys el Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques. L'organisació de congressos periòdics es va parar durant la [[II Guerra Mundial|Segona Guerra Mundial]] i l'associació no va reprendre el ritme fins a [[1953]] en el VII Congrés de Llingüística Romànica, celebrat en [[Barcelona]]. Els últims congressos s'han celebrat en [[Valéncia]] ([[2010]]), [[Nancy]] ([[2013]]) i [[Roma]] ([[2016]]).  
+
La Societat de Llingüística Romànica organisa cada tres anys el Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques. L'organisació de congressos periòdics es va parar durant la [[II Guerra Mundial|Segona Guerra Mundial]] i l'associació no va reprendre el ritme fins a l'any [[1953]] en el VII Congrés de Llingüística Romànica, celebrat en [[Barcelona]]. Els últims congressos s'han celebrat en [[Valéncia]] ([[2010]]), [[Nancy]] ([[2013]]) i [[Roma]] ([[2016]]).  
   −
També publica, des de [[1925]], la ''Revue de Linguistique Romane'' a on apareixen artículs d'investigació sobre llingüística romànica (sobre totes les llengües i des de totes les aproximacions metodològiques) i resenyes. Els texts s'accepten en qualsevol llengua romànica; la revista apareix en dos fascículs anuals, en juny i en decembre. El secretari de la Societat és el director de la revista.​
+
També publica, des de l'any [[1925]], la ''Revue de Linguistique Romane'' a on apareixen artículs d'investigació sobre llingüística romànica (sobre totes les llengües i des de totes les aproximacions metodològiques) i resenyes. Els texts s'accepten en qualsevol llengua romànica; la revista apareix en dos fascículs anuals, en [[juny]] i en [[decembre]]. El secretari de la Societat és el director de la revista.​
   −
En l'any [[2014]] la Societat tenia 1.029 membres, dels quals 602 eren membres individuals, de 34 paisos diferents, i 427 eren biblioteques i institucions, de 45 paisos diferents.
+
En l'any [[2014]] la Societat tenia 1.029 membres, dels quals 602 eren membres individuals, de 34 pa<ísos diferents, i 427 eren biblioteques i institucions, de 45 pa<ísos diferents.
    
== Presidents de la Societat ==
 
== Presidents de la Societat ==
111 296

edicions

Menú de navegació