Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
28 bytes eliminats ,  21:06 8 ago 2018
Llínea 18: Llínea 18:  
=== Los Milos ===
 
=== Los Milos ===
   −
Emilio Baldoví Menéndez va nàixer en la localitat valenciana de [[Xàtiva]]. Fill d'un alt mando de l'Eixèrcit de terra espanyol, Emilio pronte va deixar els estudis de la Facultat de Dret per a dedicar-se a la seua carrera artística com a roquer. Junt en dos antics companyers de colege, Salvador Blesa (guitarra solista) i Vicente Castelló (guitarra acústica) varen formar a principis de la década de [[1960]] el seu primer grup al que varen posar de nom Los Milos. Les seues influències estaven clares: el roc que aplegava d'els Estats Units junt als cantants italians i francesos.
+
Emilio Baldoví Menéndez va nàixer en la localitat valenciana de [[Xàtiva]]. Fill d'un alt mando de l'Eixèrcit de terra espanyol, Emilio pronte va deixar els estudis de la Facultat de Dret per a dedicar-se a la seua carrera artística com a roquer. Junt en dos antics companyers de colege, Salvador Blesa (guitarra solista) i Vicente Castelló (guitarra acústica) varen formar a principis de la década de [[1960]] el seu primer grup al que varen posar de nom "Los Milos". Les seues influències estaven clares: el roc que aplegava d'els Estats Units junt als cantants italians i francesos.
   −
Los Milos es varen donar a conéixer al gran públic gràcies a guanyar un festival de conjunts organisat pel programa de Radio Valencia "En pos de la fama" de [[Juan Granell]] en la cançó "Tintarella di luna". En esta época sofrixen l'abandó de Salvador Blesa de la formació (sent substituït per Pascual Olives) i coincidixen en alguns ensajos en el compositor valencià [[Raimon]].
+
Los Milos es varen donar a conéixer al gran públic gràcies a guanyar un festival de conjunts organisat pel programa de Ràdio Valéncia "En pos de la fama" de [[Juan Granell]] en la cançó "Tintarella di luna". En esta época sofrixen l'abandó de Salvador Blesa de la formació (sent substituït per Pascual Olivas) i coincidixen en alguns ensajos en el compositor valencià [[Raimon]].
   −
En [[agost]] de [[1960]], Los Milos graven el seu primer disc en el sagell discogràfic Discophon, en el que varen gravar 16 cançons en 4 EP. Entre ells, destaquen les versions de "Be bop a Lula" de Gene Vincent, "Ballant en mi" ("Danse with m'Henry", de Etta James), "Sabates de gamuza blava" ("Blue suede shoes" de Carl Perkins), "Rave on" de Buddy Holly o "Lucila" ("Lucille" de Little Richard).
+
En l'[[agost]] de [[1960]], "Los Milos" graven el seu primer disc en el sagell discogràfic Discophon, en el que varen gravar 16 cançons en 4 EP. Entre ells, destaquen les versions de "Be bop a Lula" de Gene Vincent, "Ballant en mi" ("Dance with me Henry", de Etta James), "Sabates de gamuza blava" ("Blue suede shoes" de Carl Perkins), "Rave on" de Buddy Holly o "Lucila" ("Lucille" de Little Richard).
   −
Durant la [[Fira de juliol]] de [[Valéncia]], Los Milos varen tocar junt al gran roquer francés [[Johnny Hallyday]]. Ell i el seu mánager Johny Star s'interessen pel grup i els oferixen la possibilitat de realisar unes actuacions en França. Bruno Tossals accepta i prepara un viage al país veí per a estudiar el terreny, deixant gravat abans d'anar-se el quint disc del grup, encara que este ya eixiria publicat en una atra Companyia, EMI.
+
Durant la [[Fira de juliol]] de [[Valéncia]], "Los Milos" varen tocar junt al gran roquer francés [[Johnny Hallyday]]. Ell i el seu mànager Johny Star s'interessen pel grup i els oferixen la possibilitat de realisar unes actuacions en França. Bruno Lomas accepta i prepara un viage al país veí per a estudiar el terreny, deixant gravat abans d'anar-se el quint disc del grup, encara que este ya eixiria publicat en una atra Companyia, EMI.
   −
Pero ací varen començar els problemes de la banda. Primer, el resto del grup va preferir quedar-se en Valéncia mentres el seu cantant viajava a [[França]] i, posteriorment, Vicente Castelló troba problemes en el nom del grup, que havia segut registrat per Discophon i opta per canviar-ho pel de els Top Són. Açò molesta a Bruno a la seua tornada de la gira francesa, aixina que deixa el grup i forma un de nou, partint d'alguns components dels Diábolos de Burjassot, adoptant el nom de les Estreles de Fòc, que despuix serien renombrats com Bruno i els seus roquers. Holly o "Lucila" ("Lucille" de Little Richard).
+
Pero ací varen començar els problemes de la banda. Primer, la resta del grup varen preferir quedar-se en Valéncia mentres el seu cantant viajava a [[França]] i, posteriorment, Vicente Castelló troba problemes en el nom del grup, que havia segut registrat per Discophon i opta per canviar-ho pel de els "Top Son". Açò molesta a Bruno a la seua tornada de la gira francesa, aixina que deixa el grup i forma un de nou, partint d'alguns components de "Los Diábolos" de Burjassot, adoptant el nom de "Las estrellas de fuego", que despuix serien renombrats com "Bruno y sus roqueros".  
    
=== Bruno i els seus roquers ===
 
=== Bruno i els seus roquers ===
23 328

edicions

Menú de navegació