Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3 bytes eliminats ,  17:44 20 set 2018
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
El barri del '''Grau de Castelló''' és el barri mariner o districte marítim de [[Castelló de la Plana]], en la [[Comunitat Valenciana]]. Es troba a quasi 4 Km. de la ciutat de Castelló i llimita al nort en [[Benicàssim]] i al sur en [[Almassora]]. Els seus habitants se nomenen "grauers". El Grau conta en una població de 16.026 habitants segons el [[INE]] de l'any [[2013]].
+
El barri del '''Grau de Castelló''' és el barri mariner o districte marítim de [[Castelló de la Plana]], en la [[Comunitat Valenciana]]. Se troba a quasi 4 Km. de la ciutat de Castelló i llimita al nort en [[Benicàssim]] i al sur en [[Almassora]]. Els seus habitants se nomenen "grauers". El Grau conta en una població de 16.026 habitants segons el [[INE]] de l'any [[2013]].
   −
Encara que el Grau de Castelló mai ha tengut entitat pròpia existix una consciència de poble propi diferenciat de Castelló. Aixina puix els seus habitants quan es dirigixen al centre de la Ciutat ho expressen dient: "Me'n vaig a Castelló" i el tinent d'alcalde és popularment conegut com a "l'alcalde".
+
Encara que el Grau de Castelló mai ha tengut entitat pròpia existix una consciència de poble propi diferenciat de Castelló. Aixina puix, els seus habitants quan se dirigixen al centre de la ciutat ho expressen dient: "Me'n vaig a Castelló" i el tinent d'alcalde és popularment conegut com a "l'alcalde".
   −
== Origens ==
+
== Orígens ==
   −
L'aparició de ruïnes procedents de l'etapa íbera i romana constaten la creença de que la zona del Grau conta en més de 2.000 anys de tradició de comerç portuari. Ademés, durant els anys d'ocupació musulmana d'estes terres hi hagué comerç, ya que el rei [[Jaume I]] ordenà construir l'anomenat "Camí Vell de la Mar" per a unir la ciutat de Castelló en la zona del barri del Grau a on s'han trobat recentment unes ruïnes romanes i íberes.
+
L'aparició de ruïnes procedents de l'etapa íbera i romana constaten la creença de que la zona del Grau conta en més de 2.000 anys de tradició de comerç portuari. Ademés, durant els anys d'ocupació musulmana d'estes terres hi hagué comerç, puix el rei [[Jaume I]] ordenà construir el nomenat "Camí Vell de la Mar" per a unir la ciutat de Castelló en la zona del barri del Grau a on s'han trobat recentment unes ruïnes romanes i íberes.
    
L'activitat comercial des de llavors no ha fet res més que créixer. Els primers peixcadors que es conixen daten de l'any [[1398]] i estaven domiciliats en la parròquia de Sant Tomàs, en el carrer Escultor Viciano de Castelló. El primer cens del Grau com a barri independent data de l'any [[1865]] en 428 veïns.
 
L'activitat comercial des de llavors no ha fet res més que créixer. Els primers peixcadors que es conixen daten de l'any [[1398]] i estaven domiciliats en la parròquia de Sant Tomàs, en el carrer Escultor Viciano de Castelló. El primer cens del Grau com a barri independent data de l'any [[1865]] en 428 veïns.
Llínea 33: Llínea 33:  
== Indústria ==
 
== Indústria ==
   −
En el Grau de Castelló també n'hi ha una  [[Refineria de petròleu|refineria de petròleu]] i una [[Central termoelèctrica|central termoelèctrica]] de [[Central de cicle combinat|cicle combinat]], la [[Central tèrmica de Castelló]], situats en el polígon d'El Serrallo.
+
En el Grau de Castelló també hi ha una  [[Refineria de petròleu|refineria de petròleu]] i una [[Central termoelèctrica|central termoelèctrica]] de [[Central de cicle combinat|cicle combinat]], la [[Central tèrmica de Castelló]], situats en el poligon d'El Serrallo.
     
1492

edicions

Menú de navegació