Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
30 bytes afegits ,  17:21 23 gin 2019
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:El_Pueblo.jpg|thumb|right|250px|Eixemplar facsimilar del diari '''"El Pueblo"''' nº 14.212, Any XL, del dumenge [[29 d'octubre]] de [[1933]], dia en que arribaren les restes de [[Vicent Blasco Ibañez]] a la ciutat de [[Valéncia]].]]
 
[[Image:El_Pueblo.jpg|thumb|right|250px|Eixemplar facsimilar del diari '''"El Pueblo"''' nº 14.212, Any XL, del dumenge [[29 d'octubre]] de [[1933]], dia en que arribaren les restes de [[Vicent Blasco Ibañez]] a la ciutat de [[Valéncia]].]]
'''''El Pueblo''''' fon un periòdic editat en [[Valéncia]], fundat en [[1894]] per [[Vicent Blasco Ibáñez]] com a diari defensor del [[republicanisme]], i desaparegut en [[1939]].
+
'''''El Pueblo''''' fon un periòdic editat en [[Valéncia]], fundat en l'any [[1894]] per [[Vicent Blasco Ibáñez]] com a diari defensor del [[republicanisme]], i desaparegut en l'any [[1939]].
   −
Encara que va mantindre un tall molt polític en els seus primers anys (coincidint en la gestió de Vicent Blasco Ibáñez), en [[1906]] fon canviant el disseny i els continguts, en més informació periodística i imàgens i major atenció a l'actualitat social, encara que sense perdre les seues característiques republicanes essencials. En la [[dictadura de Primo de Rivera]] i la [[censura]], haurà d'abandonar la major part del contingut polític per a passar a dedicar les seues pàgines a qüestions d'oci i entreteniment.
+
Encara que va mantindre un tall molt polític en els seus primers anys (coincidint en la gestió de Vicent Blasco Ibáñez), en l'any [[1906]] fon canviant el disseny i els continguts, en més informació periodística i imàgens i major atenció a l'actualitat social, encara que sense perdre les seues característiques republicanes essencials. En la [[dictadura de Primo de Rivera]] i la [[censura]], haurà d'abandonar la major part del contingut polític per a passar a dedicar les seues pàgines a qüestions d'oci i entreteniment.
   −
Va canviar de titular en [[1929]], quan ho adquirix [[Sigfrido Blasco-Ibáñez]] (fill de [[Vicent Blasco Ibáñez]]) i es fa càrrec de la direcció en substitució de [[Félix Azzati]]. Encara que l'arribada de la [[Segona República Espanyola|Segona República]] va paréixer augurar moments d'èxit per a la publicació, Sigfrido és apartat de la publicació i el diari es vincula en la [[Confederació Espanyola de Dretes autònomes]] (CEDA), modificant per complet la seua orientació política, la qual cosa li va portar a perdre un número significatiu dels seus llectors tradicionals. En la [[Guerra Civil Espanyola|Guerra Civil]], la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.
+
Va canviar de titular en l'any [[1929]], quan ho adquirix [[Sigfrido Blasco-Ibáñez]] (fill de [[Vicent Blasco Ibáñez]]) i es fa càrrec de la direcció en substitució de [[Félix Azzati]]. Encara que l'arribada de la [[Segona República Espanyola|Segona República]] va paréixer augurar moments d'èxit per a la publicació, Sigfrido és apartat de la publicació i el diari es vincula en la [[Confederació Espanyola de Dretes autònomes]] (CEDA), modificant per complet la seua orientació política, la qual cosa li va portar a perdre un número significatiu dels seus llectors tradicionals. En la [[Guerra Civil Espanyola|Guerra Civil]], la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.
    
==Referencies==
 
==Referencies==
*[http://www.unav.es/cys/xiii1/reslaguna.htm Francesc A. Martínez Gallec, resenya de l'obra d'Antonio Laguna Argenter, ''El Pueblo, història d'un períodíco republicano (1894-1939)''. Revista Comunicación y Sociedad], [[Universidad de Navarra]], Volum XIII, 1 de juny del 2000.
+
*[http://www.unav.es/cys/xiii1/reslaguna.htm Francesc A. Martínez Gallec, resenya de l'obra d'Antonio Laguna Argenter, ''El Pueblo, història d'un períodíco republicano (1894-1939)''. Revista Comunicación y Sociedad], [[Universidad de Navarra]], Volum XIII, 1 de juny de l'any  2000.
    
[[Categoria:Mijos de comunicació valencians]]
 
[[Categoria:Mijos de comunicació valencians]]
 
[[Categoria:Història Valenciana]]
 
[[Categoria:Història Valenciana]]
109 689

edicions

Menú de navegació