Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
11 bytes afegits ,  00:17 29 gin 2019
m
Llínea 7: Llínea 7:  
José Campo Pérez ([[Valéncia]], [[1814]] - [[Madrit]], [[1889]]),  polític valencià. Fon alcalde de Valéncia en 29 anys d'edat. Havia naixcut en [[1814]], any emblemàtic, perque havia supost el final de la guerra contra “el francés”.  
 
José Campo Pérez ([[Valéncia]], [[1814]] - [[Madrit]], [[1889]]),  polític valencià. Fon alcalde de Valéncia en 29 anys d'edat. Havia naixcut en [[1814]], any emblemàtic, perque havia supost el final de la guerra contra “el francés”.  
   −
L'impuls innovador demostrat en el comerç de [[sucre]], [[café]] i espècies es va vore àmpliament ratificat en els quatre anys en que José Campo va ser alcalde de Valéncia i els efectes més visibles  varen ser l'empedrat dels carrers de Sant Ferran, Sant Vicent i de les places de Santa Caterina]i Saragossa. El [[9 d'octubre]] de [[1844]] es va inaugurar l'allumenat públic per gas i, en [[1850]], va escomençar el servici d'[[aigua]] potable gràcies tant al finançament del canonge Marià Liñán com a les obres de portada d'aigües durant el seu mandat.  
+
L'impuls innovador demostrat en el comerç de [[sucre]], [[café]] i espècies es va vore àmpliament ratificat en els quatre anys en que José Campo va ser alcalde de Valéncia i els efectes més visibles  varen ser l'empedrat dels carrers de Sant Ferran, Sant Vicent i de les places de Santa Caterina]i Saragossa. El [[9 d'octubre]] de [[1844]] es va inaugurar l'allumenat públic per gas i, en l'any [[1850]], va escomençar el servici d'[[aigua]] potable gràcies tant al finançament del canonge Marià Liñán com a les obres de portada d'aigües durant el seu mandat.  
   −
En [[1860]], als 46 anys, es va traslladar a viure a [[Madrit]] pero sense deixar la seua residència de [[Valéncia]] en la plaça de l'arquebisbe. La seua senyal més visible en la ciutat de Valéncia ya l'havia deixat (carrers empedrats, portada d'aigües, instalació de gas, ampliació del port i construcció del ferrocarril), ara es consolidava la seua proyecció nacional en inversions navieres i en ultramar.  
+
En l'any [[1860]], als 46 anys, es va traslladar a viure a [[Madrit]] pero sense deixar la seua residència de [[Valéncia]] en la plaça de l'arquebisbe. La seua senyal més visible en la ciutat de Valéncia ya l'havia deixat (carrers empedrats, portada d'aigües, instalació de gas, ampliació del port i construcció del ferrocarril), ara es consolidava la seua proyecció nacional en inversions navieres i en ultramar.
    
== Home generós ==
 
== Home generós ==
108 961

edicions

Menú de navegació