Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1868 bytes afegits ,  11:55 18 març 2019
Pàgina nova, en el contingut: «El '''castell de l'Alcalatén''' o de l'Alcora es un castell que està situat en el mont de Sant Cristòfol, en el terme municipal de l'Alcora en l...»
El '''castell de l'Alcalatén''' o de l'Alcora es un castell que està situat en el mont de Sant Cristòfol, en el terme municipal de l'[[L'Alcora|Alcora]] en la [[Província de Castelló|província de Castelló]], comarca de [[L'Alcalatén|l'Alcalatén]], és una fortalea d'arquitectura islàmica en reformes d'arquitectura medieval construïda entre els [[Sigle X|sigles X i [[Sigle XIII|XIII]].

== Història ==

El rei [[Jaume I]] va otorgar el castell i el títul de baró al cavaller aragonés [[Ximén d'Urrea]], en l'any [[1233]], despuix de la conquista de la plaça de [[Burriana]].

== Descripció ==

És un castell de planta triangular dispersa, té una superfície de 150 m. quadrats, recint principal i rodejat per un camí de ronda, en l'[[Aljup|aljup]] i està despoblat.

En la part més elevada es conserven dos murs formant àngul recte arrematats per almenes, continuats per dos torreons, un circular al nort, i un atre semicircular cap al sur. Es coneix una tercera torre de la que solament resten cascots de derrocament portat a terme en el [[sigle XV]]. La zona est està completament arrasada. Als peus de l'alcassaba es conserva un aljup de forma rectangular, en fàbrica d'[[Argamassa|argamassa]] i pedres, que configura un recint de 4 x 10 metros aproximadament. La fàbrica del conjunt és de mamposteria.

La seua entrada s'efectua per migdia, en dos torres circulars i gavetes i muralla almenada tipo "barbacana".

== Vore també ==

* [[L'Alcora]]

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Castillo_de_Alcalat%C3%A9n Castell de l'Alcalatén en Wikipedia]
* [https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comarcas/l-alcora-da-paso-frente-recuperar-castillo-l-alcalaten-emblema-comarcal_1209777.html L’Alcora da un paso al frente para recuperar el Castillo de l'Alcalatén como emblema comarcal - ''Mediterráneo'']
23 497

edicions

Menú de navegació