Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1100 bytes afegits ,  18:47 23 abr 2019
Llínea 14: Llínea 14:  
== Biografia ==
 
== Biografia ==
   −
Des de chicotet ya se sabia que anava a aplegar llunt. En catorze anys ya li varen nomenar redactor d'un periòdic. A mesura que fon passant el temps va publicar artículs en célebres capçaleres de [[Madrit]] com ''El País'', ''El Radical'' o ''El Parlamentario''. No obstant, no va ser fins a l'any [[1916]] quan la seua inquietut lliterària va cristalisar en fundar l'''Editorial Cervantes''.
+
Des de chicotet ya se sabia que anava a aplegar llunt. En catorze anys ya li varen nomenar redactor d'un periòdic. A mida que fon passant el temps es dedicà a publicar artículs.
 +
 
 +
Vicente Clavel fon amic de [[Blasco Ibáñez]], en qui va deprendre l'ofici d'editor en l'''Editorial Prometeo'' de Valéncia. Des de molt jove, ya en [[1902]] colaborà en artículs en diaris, en célebres capçaleres de [[Madrit]] com ''El País'', ''El Radical'' o ''El Parlamentario'', també en el periòdic ''El Pueblo, diario republicano de Valencia'' en l'any [[1906]] quan el dirigia [[Félix Azzati]], i en revistes lliteràries, tasca que va seguir despuix compaginant en la llabor al front de la seua editorial, fundada en Valéncia en l'any [[1916]]. Fon fins a l'any 1916 quan la seua inquietut lliterària va cristalisar en fundar l'''Editorial Cervantes''.
    
Des d'eixe moment l'autor de ''El Quixot'' va estar present en totes les accions de l'escritor local. Va començar llavors a posar en relleu el valor de la llectura i la necessitat de fomentar, potenciar i difondre en la societat espanyola l'interés pels llibres.
 
Des d'eixe moment l'autor de ''El Quixot'' va estar present en totes les accions de l'escritor local. Va començar llavors a posar en relleu el valor de la llectura i la necessitat de fomentar, potenciar i difondre en la societat espanyola l'interés pels llibres.
   −
En l'any [[1920]] es va traslladar a Barcelona pero seguia tenint a la seua ciutat natal molt present en son dia a dia. Tant que va fundar la ''Casa de Valéncia'' en la localitat catalana i en [[1929]] va posar en marcha el primer Tren Faller que portaria fins a la capital del Túria una comissió de festes carregada de música, ilusions i estandarts.
+
En l'any [[1920]] es va traslladar a Barcelona, començant una carrera imparable com a editor. Pero Vicente Clavel seguia tenint a la seua ciutat natal molt present en son dia a dia. Tant que va fundar la ''Casa de Valéncia'' en la localitat catalana i en [[1929]] va posar en marcha el primer Tren Faller que portaria fins a la capital del Túria una comissió de festes carregada de música, ilusions i estandarts.
 +
 
 +
Fon conseller i vicepresident de la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona des de la seua creació en [[1922]]. Pronte destacà també com a autor lliterari. Començà escrivint en [[valencià]] la novela ''Noche Buena'' (Valensia: [[El Cuento del Dumenche]], [[1914]]). En 1934 guanyà un accèssit de 100 pessetes, concedit per la Cambra Oficial del Llibre de Madrit, per l'artícul “La voz del libro” (ABC, 28/04/1934), enviat per al concurs en motiu de la festa del llibre. Entre l'obra pròpia de Vicente Clavel té una colecció de relats infantils que foren publicats.
    
== Dia del Llibre ==
 
== Dia del Llibre ==
23 425

edicions

Menú de navegació