Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  20:56 13 jun 2019
m
Text reemplaça - ' sigut ' a ' segut '
Llínea 32: Llínea 32:     
==Història==
 
==Història==
Posteriorment a la conquista cristiana en l'any ([[1244]]), el vall passà a formar part de la [[Corona de Castella]]. Li pertanyia al [[Regne de Castella]] fins a l'any [[1281]], en la firma del Tractat de Campillo entre el rei castellà [[Alfons X el Sabi]] i [[Pere III d'Aragó]], pel que se cedí el vall a la [[Corona d'Aragó]] com compensació de guerra per l'ajuda prestada en la pacificació de la revolta morisca. No obstant, la definitiva integració del vall en el [[Regne de Valéncia]] no se produí fins a la firma de l'[[acort d'Elig]] en [[1305]], durant el regnat de [[Jaume II d'Aragó]]. La zona passà a formar part de la Governació General de [[Oriola]], a l'igual que la mitat sur de la [[província d'Alacant]], que també havia sigut conquistada originalment per Castella.
+
Posteriorment a la conquista cristiana en l'any ([[1244]]), el vall passà a formar part de la [[Corona de Castella]]. Li pertanyia al [[Regne de Castella]] fins a l'any [[1281]], en la firma del Tractat de Campillo entre el rei castellà [[Alfons X el Sabi]] i [[Pere III d'Aragó]], pel que se cedí el vall a la [[Corona d'Aragó]] com compensació de guerra per l'ajuda prestada en la pacificació de la revolta morisca. No obstant, la definitiva integració del vall en el [[Regne de Valéncia]] no se produí fins a la firma de l'[[acort d'Elig]] en [[1305]], durant el regnat de [[Jaume II d'Aragó]]. La zona passà a formar part de la Governació General de [[Oriola]], a l'igual que la mitat sur de la [[província d'Alacant]], que també havia segut conquistada originalment per Castella.
    
Les repoblacions de la comarca se feren per castellans en dos etapes: despuix de la conquista cristiana, en el núcleu d'[[Ayora]] i despuix de l'[[expulsió dels moriscs]] ([[1609]]), en el resto del vall.
 
Les repoblacions de la comarca se feren per castellans en dos etapes: despuix de la conquista cristiana, en el núcleu d'[[Ayora]] i despuix de l'[[expulsió dels moriscs]] ([[1609]]), en el resto del vall.
110 600

edicions

Menú de navegació