Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1993 bytes afegits ,  18:36 18 jul 2019
Pàgina nova, en el contingut: «'''Josep Lluís Alapont i Raga''' (Massanassa, 1945) és un advocat, empresari i escritor valencià. == Biografia == Josep Lluís Alapont...»
'''Josep Lluís Alapont i Raga''' ([[Massanassa]], 1945) és un advocat, empresari i escritor [[Valencians|valencià]].

== Biografia ==

Josep Lluís Alapont naixqué en la població valenciana de Massanassa, en la comarca de l'[[L'Horta Sur|Horta Sur]] pero des de l'any [[1962]] residix en [[Paterna]].

Estudià en els jesuïtes de la ciutat de Valéncia (Colege Sant Josep), i cursà la Llicenciatura de Dret en la corresponent facultat de l'[[Universitat de Valéncia]]. Es advocat de l'Ilustre Colege de Valéncia, actualment jubilat.

Ha segut empresari durant quaranta dos anys. Fon membre fundador de la GCRE en [[París]] en l'any [[1993]]. Membre de la Comissió d'Indústria i Mig Ambient de la CEOE. Ha segut soci i colaborador actiu del Grup Jurídic de Amnesty International en la seua secció de Valéncia. Fon president de l'[[Ateneu Cultural de Paterna]] i de l'[[Unio Musical de Llíria]].

En política, ha segut candidat de l'[[Unió Regional Valenciana]], ocupant el número dos en la llista encapçalada per Vicent Blasco Ibañez Tortosa a l'[[Ajuntament de Valéncia]]. En acabant, ha segut regidor de l'Ajuntament de [[Llíria]].

És aficionat a l'estudi de l'història en general i molt especialment de l'història del [[Regne de Valéncia]]. Ha publicat sis llibres, tots ells relacionats en la cultura valenciana.

Entre atres aficions, ha realisat varies hores de vol de ULM i efectuà el seu bateig en paracaigudes als 65 anys.

Està casat en Ampar Pérez i Montesinos de [[Gandia]]. És pare de quatre fills i yayo de huit nets.

Josep Lluís ama a la seua pàtria, Valéncia, i per a transmetre el seu sentiment es dedica a estudiar els treballs sobre la mateixa i a escriure modestament des de la seua personal visió.

== Obra ==

== Referències ==

* [https://www.accionacionalistavalenciana.com/entrevista-en-lescritor-josep-lluis-alapont-i-raga-j-mir Entrevista en l'escritor Josep Lluïs Alapont i Raga - J. Mir - Accio Nacionalista Valenciana]
23 451

edicions

Menú de navegació