Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3664 bytes afegits ,  10:48 19 ago 2019
Pàgina nova, en el contingut: «'''Televisió de Castelló''' (també TV Castelló o TVCS) és una cadena de televisió local valenciana, que emet en la capital i en b...»
'''Televisió de Castelló''' (també TV Castelló o TVCS) és una cadena de televisió local [[Comunitat Valenciana|valenciana]], que emet en la capital i en bona part de la [[Província de Castelló|província de Castelló]].

== Història ==

Fon creada sobre la década dels anys 90 del [[sigle XX]] per [[Vicente Miralles Troncho]] (conegut popularment com "Troncho"), que era el seu director fins al seu decés en l'any [[2005]], quan va passar a mans de la seua filla [[Sonia Miralles Sales]], que dirigia i presentava un dels principals programes de la cadena, ''Hilo directo'' (Fil directe).

== Programació ==

El seu principal programa era ''Fil directe'', on els ciutadans de Castelló i província cridaven i realisaven queixes, objeccions o simplement donaven la seua opinió sobre algun tema d'actualitat tant a nivell local com a nacional. Estava presentat per l'ex-directora del canal Sonia Miralles.

El restant de la programació es basava principalment en acontenyiments locals, tals com a festes, deports, tertúlia política, o reportages de caràcter migambiental.

Durant les [[Festes de la Magdalena]], la cadena retransmet, tant en directe com en diferit, els principals actes de les festes, tals com els pregons, corregudes de bous, aixina com l'ofrena de flors a la [[Mare de Deu del Lledó]] l'últim dissabte de festes. Este contingut serà, posteriorment repetit vàries voltes durant les següents semanes en el programa ''Festes de la Magdalena. Recorts''.

Des de finals de [[2008]], la cadena produïa els seus propis informatius de caràcter local, en una edició de dilluns a divendres de nit, reponent-se de matinada, en el matí i en el migdia del dia següent.

Durant la nit emet concursos de cridades, o call tv, programes de tarot i vidència, aixina com teletenda.

En l'any [[2015]], naixqué la nova Televisió de Castelló, frut de l'unió del diari ''[[Mediterráneo]]'' (Grup Zeta) i TVCS (Grup Marina d'Or). En els últims mijos d'emissió digital, incorpora cambres HD i nous equips mòvils per a estar molt prop de la societat castellonenca.

En eixe any (2015), TV de Castelló canvià la seua ideologia, de ser una televisió generalista i [[Valencianisme|valencianista]] passà a ser una televisió d'ideologia [[Pancatalanisme|pancatalanista]]. Entre atres coses, començà a utilisar el "valencià oficialisat" de l'[[Acadèmia Valenciana de la Llengua]] (AVL).

En l'actualitat i baix la direcció de Javier Ruiz Garcia, Televisió de Castelló Mediterráneo conta en una serie de programes, com: Sense Hipòtesi, Les coses clares, I tu de qui eres?, Cullera i forqueta, La Tribuna del CD Castelló, La Tribuna del Vila-real CF, Pedrera Grogueta, Vila-real CF TV, Plaça Major, Bou Per La Vila, Festa Plena i les presentacions de [[Gayata|Gayates]], L'Altaveu de Via Pública i La Veu de Castelló. També oferix directes de retransmissions deportives, musicals i culturals.

Per una atra banda, emet un informatiu (Informatiu ESAP) que arreplega les notícies més importants de les tres províncies que s'emet de manera simultànea al mig dia a les 14:30 hores i de nit a les 20:45 hores en una duració de 15 minuts i un especial semanal els fins de semana de 30 minuts, en colaboració en les televisions locals de [[Valéncia]] (7 Televalencia TV i ComarcalTV), [[Alacant]] (TVA i Alacantí TV) i Castelló (Nord Televisió i InfoNord). D'esta manera, cobrix el 90% de la geografia de tota la [[Comunitat Valenciana]].

== Enllaços externs ==

* [https://www.tvcs.tv/ Pàgina web de TV de Castelló]
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Televisi%C3%B3n_de_Castell%C3%B3n TV de Castelló en Wikipedia]
22 724

edicions

Menú de navegació