Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1071 bytes afegits ,  18:14 29 ago 2019
Pàgina nova, en el contingut: «'''Ignacio Vizcarro Puchol''' (Ulldecona, Tarragona, 1791 - Vinaròs, 26 d'agost de 1865) fon un mege espanyol. == Biografia == Ig...»
'''Ignacio Vizcarro Puchol''' (Ulldecona, [[Tarragona]], [[1791]] - [[Vinaròs]], 26 d'agost de [[1865]]) fon un mege [[Espanya|espanyol]].

== Biografia ==

Ignacio Vizcarro naixqué en terres catalanes pero realisà la seua llabor professional en terres valencianes. Estudià medicina en la ciutat de Valéncia i eixercí la seua professió en la població valenciana d'[[Alcalà de Chivert]].

L'any [[1840]] fon cridat pel general carliste Ramón Cabrera que se trobava malalt en Mora de Ebro. En l'any [[1850]] fixa la seua residència i consulta en [[Vinaròs]], alcançant molta fama en tota la comarca del [[Maestrat]].

Ignacio Vizcarro, destacà en la seua lluita contra la llepra.

El seu fill, [[Román Vizcarro Tomás]], també fon un mege destacat.

== Obra ==

Publicà un llibre titulat: ''Memoria sobre la elefantiasis o lepra tuberculosa vulgo mesells que se padece en Ulldecona, Vinaròs y Alcalá. Descrita y presentada a la Real Academia de Medicina y Cirugia de Valencia por el socio corresponsal Don Ignacio Vizcarro Puchol'' (Valéncia, 1834).
23 341

edicions

Menú de navegació