Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
944 bytes afegits ,  19:43 31 ago 2019
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''Porta del Sol''' és una plaça que està situada en el centre de la ciutat de [[Castelló]].  
+
La '''Porta del Sol''' és una plaça que està situada en el centre de la ciutat de [[Castelló]]. La plaça és l'encreuament d'importants carrers comercials
 +
 
 +
== Història ==
 +
 
 +
La plaça s'ha anat formant a partir del derrocament de les muralles en l'época en que el governador de Castelló fon Antonio Bermúdez de Castro. Adquirí el seu aspecte definitiu a finals del [[sigle XIX]] i primers anys del [[sigle XX]]. Encara que durant el temps ha tingut diversos noms sempre se l'ha conegut com a "Portal del Sol".
 +
 
 +
En la década de [[1910]] s'instalà el primer [[Quiosc|quiosc]] de periòdics de la ciutat en la vora del Cassino Antic.
 +
 
 +
En la plaça s'instala tots els anys l'arbre de Nadal i es celebra l'entrada del nou any en numerosos assistents. Per la Porta del Sol passen la majoria de les desfilades de les [[Festes de la Magdalena]].  
    
== Descripció ==
 
== Descripció ==
   −
En la Porta del Sol se troben edificis tan emblemàtics com l'edifici de l'antic [[Edifici del Banc de Castelló|Banc de Castelló]] i l'edifici del [[Cassino Antic de Castelló|Real Cassino Antic]]. La plaça és l'encreuament d'importants carrers comercials. En la plaça s'instala tots els anys l'arbre de Nadal i es celebra l'entrada del nou any en numerosos assistents. Per la Porta del Sol passen la majoria de les desfilades de les [[Festes de la Magdalena]]. 
+
La Porta del Sol acull la confluència d'alguns carrer importants del centre de la ciutat els quals creixqueren disposts de forma radial a la plaça. Els carrers son: Falcó, Gasset, En Mig, Ruiz Zorrilla, Trinitat i la Plaça del Real. 
 +
 
 +
En la Porta del Sol se troben edificis tan emblemàtics com l'antic edifici conegut com el "Café Suizo"; l'edifici de l'antic Quarter General ([[1770]]), despuix Hotel Suizo i en l'actualitat de la Caixa Rural; també l'edifici de l'antic [[Edifici del Banc de Castelló|Banc de Castelló]], despuix [[Banc de Valéncia]] i en l'actualitat de Caixabank; l'edifici del [[Cassino Antic de Castelló|Real Cassino Antic]].  
    
== Nom ==
 
== Nom ==
22 959

edicions

Menú de navegació