Canvis

1013 bytes afegits ,  10:46 29 set 2019
Llínea 17: Llínea 17:  
== Trayectòria professional ==
 
== Trayectòria professional ==
   −
Ademés de la seua llabor docent, en les seues obre per a alumnes de Magisteri, ''Didáctica de Lengua Española'' i ''Didáctica de la Literatura'', Ramón Esquer desenrollà en sa curta vida de 37 anys una gran activitat investigadora des del Seminari Menéndez Pidal de l'Universitat de Madrit. S'especialisà en l'estudi de la lliteratura espanyola, sobretot la dramàtica, el teatre. Buscà papers en archius i ho sabia tot sobre el teatre de Tamayo i Baus, aixina com de tots els autors teatrals de l'época com [[Lope de Vega]]. També [[Gustavo Adolfo Bécquer]] fon un dels seus autors admirats en les seues ''Rimas y Leyendas''.
+
Ademés de la seua llabor docent, en les seues obre per a alumnes de Magisteri, ''Didáctica de Lengua Española'' i ''Didáctica de la Literatura'', Ramón Esquer desenrollà en sa curta vida de 37 anys una gran activitat investigadora des del Seminari Menéndez Pidal de l'Universitat de Madrit. S'especialisà en l'estudi de la lliteratura espanyola, sobretot la dramàtica, el teatre. Buscà papers en archius i ho sabia tot sobre el teatre de Tamayo i Baus, aixina com de tots els autors teatrals de l'época com [[Lope de Vega]]. També [[Gustavo Adolfo Bécquer]] fon un dels seus autors admirats en les seues ''Rimas y Leyendas''. També estudià a Gabriel y Galán, Moratín, Lope de Rueda o Larra.
 +
 
 +
Ramón creà en Madrit un Seminari d'Estudis Castellonencs a on colaboraren atres companyers de Castelló que residien també en la capital d'[[Espanya]].
 +
 
 +
Dictà cursos per a estrangers des de l'Universitat Internacional de [[Santander]]. També ensenyà llengua espanyola en diferents cursos que se celebraren en [[Peníscola]].
 +
 
 +
Alcançà tant de prestigi que l'Universitat de Madrit organisà una gira per Amèrica per a que ensenyara la llengua espanyola en les universitats de [[Nova York]], [[Indiana]] i [[Florida]].
 +
 
 +
Era un gran estudiós. Fon un "sabut" de Castelló pel món.
 +
 
 +
== Societat Castellonenca de Cultura ==
 +
 
 +
La [[Societat Castellonenca de Cultura]] (SCC) acollí a un adolescent Ramón Esquer i en el seu bolletí se publicaren diversos treballs d'ell, com: ''Para la historia de Fadrell'', ''Bernardo Artola en Salamanca: Ausias March y Unamuno'' o la necrològica a [[Lluís Revest]] titulada ''Fraternal consuelo''.
23 333

edicions