Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes eliminats ,  17:36 6 gin 2020
sense resum d'edició
Llínea 2: Llínea 2:  
La '''Acròpolis d'Atenes''' (''Η Ακρόπολη των Αθηνών'' en [[Idioma grec|grec]]) pot considerar-se la més representativa de les [[acròpolis]] gregues.  
 
La '''Acròpolis d'Atenes''' (''Η Ακρόπολη των Αθηνών'' en [[Idioma grec|grec]]) pot considerar-se la més representativa de les [[acròpolis]] gregues.  
   −
La acròpolis era, lliteralment, la ''ciutat alta''<ref>[http://dge.cchs.csic.es/xdge/%E1%BC%80%CE%BA%CF%81%E1%BD%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82 Diccionari grec-espanyol, dirigit per Francisco R. Adrados y Juan Rodríguez Somolinos]</ref> (ἄκρο- 'cim, extrem, punta', πόλις 'ciutat') i estava present en la majoria de les ciutats gregues, en una doble funció: defensiva i com a sèu dels principals llocs de cult.<ref>Devambez, Pierre (1972), p. 9</ref> La de [[Atenes]] està situada sobre un cim, que s'alça 156 metros sobre el nivell del mar. També és coneguda com ''Cecròpia'' en honor del llegendari home-serp, [[Cècrops I|Cècrops]], el primer rei atenés<ref>[[Apolodor d'Atenes|Apolodor]], ''[[Biblioteca mitològica]]'', iii.14.1.</ref>.
+
L'acròpolis era, lliteralment, la ''ciutat alta''<ref>[http://dge.cchs.csic.es/xdge/%E1%BC%80%CE%BA%CF%81%E1%BD%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82 Diccionari grec-espanyol, dirigit per Francisco R. Adrados y Juan Rodríguez Somolinos]</ref> (ἄκρο- 'cim, extrem, punta', πόλις 'ciutat') i estava present en la majoria de les ciutats gregues, en una doble funció: defensiva i com a sèu dels principals llocs de cult.<ref>Devambez, Pierre (1972), p. 9</ref> La d'[[Atenes]] està situada sobre un cim, que s'alça 156 metros sobre el nivell del mar. També és coneguda com ''Cecròpia'' en honor del llegendari home-serp, [[Cècrops I|Cècrops]], el primer rei atenés<ref>[[Apolodor d'Atenes|Apolodor]], ''[[Biblioteca mitològica]]'', iii.14.1.</ref>.
    
==  Referències ==
 
==  Referències ==
13 224

edicions

Menú de navegació