Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
28 bytes afegits ,  14:19 5 maig 2020
m
sense resum d'edició
Llínea 90: Llínea 90:  
}}
 
}}
   −
El '''Regne de Mallorca''' va ser creat per [[Jaume I d'Aragó|Jaume I el Conquistador]] despuix de la seua [[Conquista de Mallorca pel rei Jaume I|conquista]] en [[1231]]. En [[1260]]<ref>http://www.cervantesvirtual.com/bib/historia/monarquia/jaime_i.shtml</ref> va morir Alfonso, el primogènit del rei (qui anava a heretar Aragó i Valéncia). Llavors, Jaume va redactar un nou testament per el que otorgava Mallorca al seu fill [[Jaume II de Mallorca|Jaime]]. Esta disposició constituïx l'orige del Regne privatiu de Mallorca, estructurat de forma definitiva en el testament de [[1272]]. Aixina, quan Jaime I va fallir en [[1276]], la [[Corona d'Aragó]] va quedar per al fill major, [[Pedro III d'Aragó|Pedro]] (conegut com Pedro ''el Gran''), i el regne de Mallorca per al següent, Jaime, que regnaria en el nom de [[Jaime II de Mallorca|Jaime II]].
+
El '''Regne de Mallorca''' va ser creat per [[Jaume I d'Aragó|Jaume I el Conquistador]] despuix de la seua [[Conquista de Mallorca pel rei Jaume I|conquista]] en l'any [[1231]]. En [[1260]]<ref>http://www.cervantesvirtual.com/bib/historia/monarquia/jaime_i.shtml</ref> va morir Alfonso, el primogènit del rei (qui anava a heretar Aragó i Valéncia). Llavors, Jaume va redactar un nou testament per el que otorgava Mallorca al seu fill [[Jaume II de Mallorca|Jaime]]. Esta disposició constituïx l'orige del Regne privatiu de Mallorca, estructurat de forma definitiva en el testament de l'any [[1272]]. Aixina, quan Jaime I va fallir en [[1276]], la [[Corona d'Aragó]] va quedar per al fill major, [[Pedro III d'Aragó|Pedro]] (conegut com Pedro ''el Gran''), i el regne de Mallorca per al següent, Jaime, que regnaria en el nom de [[Jaime II de Mallorca|Jaime II]].
   −
El regne de Mallorca comprenia les [[illes Balears]]; [[Mallorca]], [[Menorca]] —baix domini musulmà i enfeudada al rei de Mallorca des de 1231 fins a 1287— [[Eivissa (illa)|Eivissa]] i [[Formentera]]. Aixina mateix, durant la [[monarquia privativa]], la Corona de Mallorca comprenia el regne de Mallorca aixina com els comtats del [[Rosselló]] i la [[Cerdanya]], el [[senyoriu de Montpeller]], el vizcondat de [[Carladés]], en [[Auvernia]], i la baronia de [[Omeladés]], contigua a [[Montpeller]]. En quant titulars d'estos dominis continentals, els reis de Mallorca eren vassalls dels d'Aragó.
+
El regne de Mallorca comprenia les [[illes Balears]]; [[Mallorca]], [[Menorca]] —baix domini musulmà i enfeudada al rei de Mallorca des de l'any 1231 fins a l'any [[1287]]— [[Eivissa (illa)|Eivissa]] i [[Formentera]]. Aixina mateix, durant la [[monarquia privativa]], la Corona de Mallorca comprenia el regne de Mallorca aixina com els comtats del [[Rosselló]] i la [[Cerdanya]], el [[senyoriu de Montpeller]], el vizcondat de [[Carladés]], en [[Auvernia]], i la baronia de [[Omeladés]], contigua a [[Montpeller]]. En quant titulars d'estos dominis continentals, els reis de Mallorca eren vassalls dels d'Aragó.
    
[[Categoria:Història]]
 
[[Categoria:Història]]
108 634

edicions

Menú de navegació