Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2087 bytes afegits ,  15:26 7 jul 2020
Llínea 7: Llínea 7:  
== Trayectòria política ==
 
== Trayectòria política ==
   −
(Secció per completar)
+
Manuel Tarancón començà en política en l'any [[1976]], en el Partit Democràtic Lliberal que despuix es va integrar en la [[UCD]] (Unió de Centre Democràtic), sent Secretari provincial de Castelló d'este últim partit. Va participar en la redacció de l'[[Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana]] com a membre de la direcció regional de UCD. Fon tinent d'alcalde de l'ajuntament de Burriana entre [[1979]] i [[1982]], any en el que va ingressar en el Consell preautonòmic d'[[Enric Monsonís]] com a Conseller d'Agricultura, Peixca i Alimentació, fins a [[1983]].
 +
 
 +
En [[1985]] passa a militar en el partit [[Aliança Popular]] (AP), que despuix passaria a nomenar-se [[Partit Popular]]. D'esta manera conseguix ser regidor en l'[[Ajuntament de Valéncia]], ostentant el càrrec de Tinent d'Alcalde en el govern municipal de [[Rita Barberá]], entre [[1991]] i [[1995]]. Entre juliol de 1995 i giner de [[1999]], ocuparà la presidència de la [[Diputació Provincial de Valéncia]], destacant com a importants llegats culturals a l'institució l'inauguració del [[Museu Valencià de l'Ilustració i la Modernitat]] (MUVIM) o la rehabilitació del [[Monasteri de Sant Miquel dels Reis]], en la ciutat de Valéncia, per a convertir-ho en sèu de la [[Biblioteca Valenciana]].
 +
 
 +
En l'any [[1999]] és cridat pel President de la Generalitat Valenciana d'aquell moment, [[Eduardo Zaplana]], per a ocupar la cartera de la Conselleria d'Educació, Cultura i Ciència. En les eleccions de juny de 1999 conseguix l'acta de diputat a les [[Corts Valencianes]] pel PP, i continua la seua tasca en la conselleria fins a juny de [[2003]]. En esta etapa se li reconeix per l'esforç per completar i millorar l'estructura educativa de la [[Comunitat Valenciana]], per mig de la creació de l'empresa pública CIEGSA, encarregada de la construcció de centres escolars. També va participar en la creació de l'[[Acadèmia Valenciana de la Llengua]] (AVL) o la Direcció General del Llibre. Per contra, fon l'artífex de l'extinció del prestigiós [[Institut Valencià d'Estudis i Investigacions]] (IVEI).
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
23 456

edicions

Menú de navegació