Canvis

3 bytes eliminats ,  19:27 24 maig 2021
Text reemplaça - 'Després ' a 'Despuix '
Llínea 7: Llínea 7:     
=== 1948-1957 ===
 
=== 1948-1957 ===
L'història del Bundesbank es conecta inextricablement en l'història de la moneda alemana despuix del [[Segona Guerra Mundial]]. Després de la destrucció total despuix de la guerra, el [[Reichsmark]] vell era pràcticament inútil, i una reforma de moneda s'implementava en les zones d'ocupació occidentals incloent-hi Berlin oest: en [[21 de juny]] de 1948, el D-Mark, o marc alemà, reemplaçava el Reichsmark. La reforma monetària es basava en drets promulgats el govern militar Aliat. En la preparació, els [[Occident|Poders Occidentals]] establien un sistema de banc central de dos llínies en les zones ocupades; en la seua estructura federal, prenent el model del Sistema de la Reserva Federal dels [[Estats Units d'Amèrica]]. Comprenia els bancs centrals dels estats (''Länder'') de les zones d'ocupació de l'Alemanya Occidental i el Banc deutscher Länder a [[Frankfurt del Main]], el qual fon creat el [[1 de març]] de 1948.
+
L'història del Bundesbank es conecta inextricablement en l'història de la moneda alemana despuix del [[Segona Guerra Mundial]]. Despuix de la destrucció total despuix de la guerra, el [[Reichsmark]] vell era pràcticament inútil, i una reforma de moneda s'implementava en les zones d'ocupació occidentals incloent-hi Berlin oest: en [[21 de juny]] de 1948, el D-Mark, o marc alemà, reemplaçava el Reichsmark. La reforma monetària es basava en drets promulgats el govern militar Aliat. En la preparació, els [[Occident|Poders Occidentals]] establien un sistema de banc central de dos llínies en les zones ocupades; en la seua estructura federal, prenent el model del Sistema de la Reserva Federal dels [[Estats Units d'Amèrica]]. Comprenia els bancs centrals dels estats (''Länder'') de les zones d'ocupació de l'Alemanya Occidental i el Banc deutscher Länder a [[Frankfurt del Main]], el qual fon creat el [[1 de març]] de 1948.
   −
Els bancs centrals del ''Länder'' actuaven com bancs centrals dins de les seues àrees de jurisdicció. El Banc deutscher Länder, el capital social del qual era tengut pels bancs centrals del ''Länder'', Eixercia de Banc emissor, coordinant polítiques i diverses tasques centrals incloent-hi direcció del canvi de divises. La junta directiva del sistema de banc central de dos llínees era el Consell de Banc Central (''Zentralbankrat'')dins del Banc deutscher Länder. El Consell constava d'un president, els presidents dels bancs centrals del ''Länder'' i el president del ''directorat'' (junta) del Banc deutscher Länder. Entre unes atres coses, el Consell de Banc Central determinava política en proporció bancària i política de reserva mínima, directrius de política de mercat obert i otorgament de crèdit. Després de l'experiència negativa en un banc central subjecte a órdens governamentals, el principi d'un banc central independent s'establia. El ''Banc deutscher Länder'' era independent de cossos polítics alemans des del començament, incloent-hi el govern alemà federal, que era actiu des de setembre de l'any [[1949]]. Conseguia independència dels Aliats en [[1951]].
+
Els bancs centrals del ''Länder'' actuaven com bancs centrals dins de les seues àrees de jurisdicció. El Banc deutscher Länder, el capital social del qual era tengut pels bancs centrals del ''Länder'', Eixercia de Banc emissor, coordinant polítiques i diverses tasques centrals incloent-hi direcció del canvi de divises. La junta directiva del sistema de banc central de dos llínees era el Consell de Banc Central (''Zentralbankrat'')dins del Banc deutscher Länder. El Consell constava d'un president, els presidents dels bancs centrals del ''Länder'' i el president del ''directorat'' (junta) del Banc deutscher Länder. Entre unes atres coses, el Consell de Banc Central determinava política en proporció bancària i política de reserva mínima, directrius de política de mercat obert i otorgament de crèdit. Despuix de l'experiència negativa en un banc central subjecte a órdens governamentals, el principi d'un banc central independent s'establia. El ''Banc deutscher Länder'' era independent de cossos polítics alemans des del començament, incloent-hi el govern alemà federal, que era actiu des de setembre de l'any [[1949]]. Conseguia independència dels Aliats en [[1951]].
    
=== 1957-1990 ===
 
=== 1957-1990 ===
Llínea 17: Llínea 17:     
=== 1990-1993 ===
 
=== 1990-1993 ===
Després de la "Caiguda del Mur de Berlin", el tractat del [[18 de maig]] de [[1990]] creava una unió econòmica, social i monetària entre la [[República federal d'Alemanya]] i la [[República Democràtica Alemanya]]. El [[1 de juliol]] de l'any 1990 s'establia el marc alemà com a moneda única en els dos estats alemans. El Bundesbank es fea responsable de la política monetària i un "Cos d'Administració Provisional" s'instalava per tal d'implementar el tractat (este cos continuà operant, més allà de la cita oficial de reunificació, fins el [[31 d'octubre]] de [[1992]]). L'Acta Bundesbank s'esmenava per ajustar l'estructura de l'organisació del Bundesbank per tal d'ajustar-se a la nova situació: Els onze bancs centrals dels ''Länder'' i el Cos Administratiu Provisional es canviaven per nou bancs centrals de mida econòmica similar.
+
Despuix de la "Caiguda del Mur de Berlin", el tractat del [[18 de maig]] de [[1990]] creava una unió econòmica, social i monetària entre la [[República federal d'Alemanya]] i la [[República Democràtica Alemanya]]. El [[1 de juliol]] de l'any 1990 s'establia el marc alemà com a moneda única en els dos estats alemans. El Bundesbank es fea responsable de la política monetària i un "Cos d'Administració Provisional" s'instalava per tal d'implementar el tractat (este cos continuà operant, més allà de la cita oficial de reunificació, fins el [[31 d'octubre]] de [[1992]]). L'Acta Bundesbank s'esmenava per ajustar l'estructura de l'organisació del Bundesbank per tal d'ajustar-se a la nova situació: Els onze bancs centrals dels ''Länder'' i el Cos Administratiu Provisional es canviaven per nou bancs centrals de mida econòmica similar.
    
=== 1993-2001 ===
 
=== 1993-2001 ===
109 260

edicions