Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
43 bytes afegits ,  17:04 12 oct 2021
sense resum d'edició
Llínea 48: Llínea 48:     
== Inundacions ==
 
== Inundacions ==
El [[30 de setembre]] de [[1919]] la creixcuda del Girona afectà especialment a [[Beniarbeig]], on les aigües socavaren els ciments d'algunes cases al alcançar el riu els 5 metros d'altura, i també causà importants danys en [[Verger]] i [[Els Poblets]]. Atres [[inundacions]] importants a senyalar foren les de novembre de [[1941]] i la de novembre de [[1985]]. En esta última se va témer que la chicoteta presa d'Isbert poguera derrocar-se, cosa que finalment no succeí.
+
El [[30 de setembre]] de [[1919]] la creixcuda del Girona afectà especialment a [[Beniarbeig]], a on les aigües socavaren els ciments d'algunes cases al alcançar el riu els 5 metros d'altura, i també causà importants danys en [[Verger]] i [[Els Poblets]]. Atres [[inundacions]] importants a senyalar foren les de [[novembre]] de [[1941]] i la de novembre de [[1985]]. En esta última se va témer que la chicoteta presa d'Isbert poguera derrocar-se, cosa que finalment no succeí.
   −
La [[gota freda]] del [[12 d'octubre]] de [[2007]] provocà pluges de més de 400 mm en [[Orba]] i de més de 300 mm en el restant de la seua conca. Com conseqüència, el riu Girona se desbordà en [[Beniarbeig]], [[Verger]], [[Els Poblets]] i la zona de la [[plaja de Les Marines]] de [[Dénia]], alcançant nivells superiors als de les anteriors [[inundació|inundacions]]. La creixcuda causà el derrocament del pont de [[Beniarbeig]], que unia esta localitat en [[Ondara]], la mort d'una anciana en [[Verger]], ofegada en sa casa, i numeroses destrosses, com el derrocament d'un edifici de tres plantes també en [[Verger]], on l'aigua aplegà en alguns carrers a superar els 2 metros d'altura.
+
La [[gota freda]] del [[12 d'octubre]] de l'any [[2007]] provocà pluges de més de 400 mm en [[Orba]] i de més de 300 mm en el restant de la seua conca. Com conseqüència, el riu Girona se desbordà en [[Beniarbeig]], [[Verger]], [[Els Poblets]] i la zona de la [[plaja de Les Marines]] de [[Dénia]], alcançant nivells superiors als de les anteriors [[inundació|inundacions]]. La creixcuda causà el derrocament del pont de [[Beniarbeig]], que unia esta localitat en [[Ondara]], la mort d'una anciana en [[Verger]], ofegada en sa casa, i numeroses destrosses, com el derrocament d'un edifici de tres plantes també en [[Verger]], a on l'aigua aplegà en alguns carrers a superar els 2 metros d'altura.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
Llínea 59: Llínea 59:  
{{Traduït de|es|Río_Girona}}
 
{{Traduït de|es|Río_Girona}}
    +
[[Categoria:Rius d'Espanya]]
 
[[Categoria:Rius de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Rius de la Comunitat Valenciana]]
110 425

edicions

Menú de navegació