Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
416 bytes afegits ,  12:00 12 nov 2021
sense resum d'edició
Llínea 11: Llínea 11:  
}}
 
}}
   −
'''Vasco da Gama''' o '''Vasco de Gama''' ([[Sines]], [[Regne de Portugal]], [[1469]] - [[Cochin]], [[Índia portuguesa]], [[1524]]) fon un [[navegació aquàtica|navegant]] i aventurer portugués. Naixcut en el si d'una família noble, va ser el primer europeu que va arribar a l'Índia navegant a través del [[cap de Bona Esperança]].
+
'''Vasco da Gama''' o '''Vasco de Gama''' ([[Sines]], [[Regne de Portugal]], [[1469]] - [[Cochin]], [[Índia portuguesa]], [[1524]]) fon un [[navegació aquàtica|navegant]] i aventurer portugués.  
 +
 
 +
Naixcut en el si d'una família noble, va ser el primer europeu que va arribar a l'[[Índia]] navegant a través del [[cap de Bona Esperança]].
 +
 
 +
En l'era dels descobriments va destacar per haver segut el comandant dels primers barcos que varen navegar directament des d'[[Europa]] fins a l'Índia per a descobrir una ruta comercial d'Europa a l'Índia. Va ser el viage oceànic més llarc realisat fins a eixe moment.
 +
 
 +
Al final de la seua vida, durant un breu periodo en l'any [[1524]], va ser governador de la Índia portuguesa en el títul de virrey.
 +
 
    
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]
107 008

edicions

Menú de navegació