Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes afegits ,  16:56 25 nov 2021
Text reemplaça - 'pelicula' a 'película'
Llínea 1: Llínea 1: −
'''L'orfanat''' és una producció cinematografica [[Espanya|espanyola]] de l'any [[2007]]. Ha tengut vàries modificacions i se l'ha desenrollat en diferents versions, com la [[USA|nortamericana]] o [[Japó|japonesa]], tenint en conte els drets de la producció. Se tracta de l'opera cosina del director Juan Antonio Bayona produida per Rodar i Rodar, co-produida per [[Telecinco]], presentada per Guillermo del Toro i protagonisada per [[Belen Rueda]]. La pelicula naix a partir del cortometrage del guioniste, Sergio G. Sánchez, "Se que estas ahi" sobre la tematica dels amics invisibles.  
+
'''L'orfanat''' és una producció cinematografica [[Espanya|espanyola]] de l'any [[2007]]. Ha tengut vàries modificacions i se l'ha desenrollat en diferents versions, com la [[USA|nortamericana]] o [[Japó|japonesa]], tenint en conte els drets de la producció. Se tracta de l'opera cosina del director Juan Antonio Bayona produida per Rodar i Rodar, co-produida per [[Telecinco]], presentada per Guillermo del Toro i protagonisada per [[Belen Rueda]]. La película naix a partir del cortometrage del guioniste, Sergio G. Sánchez, "Se que estas ahi" sobre la tematica dels amics invisibles.  
   −
El guió quedà apartat fins que fon triat per al laboratori del Sundace Film Institute, conseguiria un director, Juan Antonio Bayona, i se ficaria en el proyecte Guillem del Bou i Telecinco Cinema que aumentaria presupost fins els quatre millons i mig d'[[euro|euros]].La pelicula tingué exit, tant en taquilla com en critica, en Espanya i recaptà casi 80 millons de dolars de nivell mundial, estigue nominada a 61 premis internacionals dels que guanyà 31, entre els que destaquen 7 premis Goya. Ademés, l'empresa New Line Cinema comprà els drets per a fer un remake america que estara també produït per Del Toro.
+
El guió quedà apartat fins que fon triat per al laboratori del Sundace Film Institute, conseguiria un director, Juan Antonio Bayona, i se ficaria en el proyecte Guillem del Bou i Telecinco Cinema que aumentaria presupost fins els quatre millons i mig d'[[euro|euros]].La película tingué exit, tant en taquilla com en critica, en Espanya i recaptà casi 80 millons de dolars de nivell mundial, estigue nominada a 61 premis internacionals dels que guanyà 31, entre els que destaquen 7 premis Goya. Ademés, l'empresa New Line Cinema comprà els drets per a fer un remake america que estara també produït per Del Toro.
    
== Sinopsis==
 
== Sinopsis==

Menú de navegació