Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 3: Llínea 3:  
== Història ==
 
== Història ==
   −
La Federació Regional Valenciana de Clubs de Football fon fundada el 7 de setembre de 1909 per [[Francisco Sinisterra]], sent també el seu primer president.​ Els primers clubs integrants de la mateixa foren el Hispania, Rat Penat, Athetic Cabañal, Eureka, Real Club Regional, Universitari FC i Lucentum d'Alacant, tots de la ciutat de Valéncia a excepció de l'últim. La primera competició, germen del Campeonat Regional, s'havia celebrat ya en juny, dins del marc de l'[[Exposició Regional Valenciana de 1909|Exposició Regional]].
+
La Federació Regional Valenciana de Clubs de Football fon fundada el [[7 de setembre]] de [[1909]] per [[Francisco Sinisterra]], sent també el seu primer president.​ Els primers clubs integrants de la mateixa foren el Hispania, Rat Penat, Athetic Cabañal, Eureka, Real Club Regional, Universitari FC i Lucentum d'Alacant, tots de la ciutat de Valéncia a excepció de l'últim. La primera competició, germen del Campeonat Regional, s'havia celebrat ya en juny, dins del marc de l'[[Exposició Regional Valenciana de 1909|Exposició Regional]].
   −
A partir de [[1918]] començà també a disputar els seus partits la selecció de fútbol de Valéncia, en la qual competien els jugadors que militaven en clubs afiliats a la pròpia Federació. La selecció valenciana tingué una vida molt activa durant la década dels 20 i els 30, participant en els tornejos interregionals i disputant diversos partits amistosos contra atres seleccions o equips. Posteriorment, com el restant de seleccions regionals, va cessar la seua activitat en els anys 40.
+
A partir de l'any [[1918]] començà també a disputar els seus partits la selecció de fútbol de Valéncia, en la qual competien els jugadors que militaven en clubs afiliats a la pròpia Federació. La selecció valenciana tingué una vida molt activa durant la década dels 20 i els 30, participant en els tornejos interregionals i disputant diversos partits amistosos contra atres seleccions o equips. Posteriorment, com el restant de seleccions regionals, va cessar la seua activitat en els anys 40.
   −
En [[1919]] es va crear la Federació Llevantina, la qual comprenia els clubs de les províncies de Castelló, Valéncia, Alacant i [[Múrcia]]. Aixina, els campeons dels tornejos regionals valencià i murcià es varen enfrontar per una plaça en el Campeonat d'Espanya. No obstant, en [[1924]], les federacions varen tornar a escindir-se i es va donar per extinta la Federació Llevantina. Fins a principis del [[sigle XXI]] fon coneguda com a '''Federació Territorial Valenciana de Fútbol'''.
+
En l'any [[1919]] es va crear la Federació Llevantina, la qual comprenia els clubs de les províncies de Castelló, Valéncia, Alacant i [[Múrcia]]. Aixina, els campeons dels tornejos regionals valencià i murcià es varen enfrontar per una plaça en el Campeonat d'Espanya. No obstant, en [[1924]], les federacions varen tornar a escindir-se i es va donar per extinta la Federació Llevantina. Fins a principis del [[sigle XXI]] fon coneguda com a '''Federació Territorial Valenciana de Fútbol'''.
    
Actualment és l'organisadora de totes les competicions de fútbol i fútbol sala en la [[Comunitat Valenciana]]. En fútbol les seues competències comprenen des del grup VI de la Tercera Divisió fins a les categories inferiors. La sèu central es troba en la ciutat de [[Valéncia]] i conta en delegacions en Alacant, Castelló de la Plana, [[Alcoy]], [[Alberic]], [[Elig]], [[Elda]] o [[Vall d'Uxó]].
 
Actualment és l'organisadora de totes les competicions de fútbol i fútbol sala en la [[Comunitat Valenciana]]. En fútbol les seues competències comprenen des del grup VI de la Tercera Divisió fins a les categories inferiors. La sèu central es troba en la ciutat de [[Valéncia]] i conta en delegacions en Alacant, Castelló de la Plana, [[Alcoy]], [[Alberic]], [[Elig]], [[Elda]] o [[Vall d'Uxó]].
   −
El 30 de novembre de [[2018]], [[Salva Gomar]] va accedir a la presidència de la Federació de Fútbol de la Comunitat Valenciana despuix de véncer en les eleccions a [[David Albelda]].
+
El [[30 de novembre]] de [[2018]], [[Salva Gomar]] va accedir a la presidència de la Federació de Fútbol de la Comunitat Valenciana despuix de véncer en les eleccions a [[David Albelda]].
    
== Vore també ==
 
== Vore també ==
112 461

edicions

Menú de navegació