Canvis

2 bytes afegits ,  14:38 21 abr 2022
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:RMB2-1yuan-2A.gif|thumb|Billet de renminbi de l'any [[1961]]]]
 
[[Image:RMB2-1yuan-2A.gif|thumb|Billet de renminbi de l'any [[1961]]]]
El '''renminbi''' o '''yuan''' és la [[moneda]] de curs llegal en la [[República Popular China]] des de la revolució comunista de l'any [[1949]] i la creació del [[Banc Popular de China]] com a [[banc central]] chinenc. El nom comú utilisat és '''yuan''' ([[pinyin]]: '''yuan'''; en [[chinenc]] tradicional: 圓; en chinenc simplificat: 元), que vol dir "redó" (per la forma de la moneda, com el [[yen]] [[Japó|japonés]] i al [[won]] [[Corea|coreà]]) i és la unitat monetària bàsica. La paraula ''renminbi'' (en chinenc tradicional: 人民幣; en chinenc simplificat: 人民币) és utilisada en contexts internacionals formals, i lliteralment significa "la moneda del poble". Els símbols utilisats per indicar els preus són el chinenc simplificat ''yuan'' ('''元''') despuix de la cantitat, o el llatinisat '''¥''' abans de la cantitat. El còdic [[ISO 4217]] del renminbi és '''CNY'''. Es dividix en 10 '''jiao''' (角) i 100 '''fen''' (分).
+
El '''renminbi''' o '''yuan''' és la [[moneda]] de curs llegal en la [[República Popular China]] des de la revolució comunista de l'any [[1949]] i la creació del [[Banc Popular de China]] com a [[banc central]] chinenc.  
 +
 
 +
El nom comú utilisat és '''yuan''' ([[pinyin]]: '''yuan'''; en [[chinenc]] tradicional: 圓; en chinenc simplificat: 元), que vol dir "redó" (per la forma de la moneda, com el [[yen]] [[Japó|japonés]] i al [[won]] [[Corea|coreà]]) i és la unitat monetària bàsica. La paraula ''renminbi'' (en chinenc tradicional: 人民幣; en chinenc simplificat: 人民币) és utilisada en contexts internacionals formals, i lliteralment significa "la moneda del poble". Els símbols utilisats per indicar els preus són el chinenc simplificat ''yuan'' ('''元''') despuix de la cantitat, o el llatinisat '''¥''' abans de la cantitat. El còdic [[ISO 4217]] del renminbi és '''CNY'''. Es dividix en 10 '''jiao''' (角) i 100 '''fen''' (分).
    
[[Categoria:Monedes asiàtiques]]
 
[[Categoria:Monedes asiàtiques]]
 
[[Categoria:China]]
 
[[Categoria:China]]
109 448

edicions